Eerste aflevering De Vergelijkers gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Eerste aflevering De Vergelijkers gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Vergelijkers In het nieuwe programma De Vergelijkers gaan presentatoren Sofie van den Enk en Daan Nieber op zoek naar praktische tips en nuttige inzichten voor een groenere levensstijl. De vier afleveringen zijn elke donderdag om 21:45 uur te zien op NPO 3. Milieu-impactDe vergelijkingen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld het verschil in milieu-impact tussen een sojaburger en een biologische hamburger. En: is het milieu beter af als je voor katoenen kleding kiest, of is synthetisch toch duurzamer? Digitale of papieren krantIn de eerste aflevering: wat is de milieu-impact van de digitale en papieren krant? Daan en Sofie zoeken het uit en vergelijken. TelefoondokterDaan gaat langs bij een telefoondokter en een datacentrum. Hoe wordt een telefoon gemaakt en wat is daarbij de impact? En hoeveel energie kost het eigenlijk om een digitale krant te lezen? Sofie bezoekt een krantenpapierfabriek en een drukkerij. Is iedere dag een nieuwe krant niet zonde van al die bomen? :[broadcast:videos](ids:"103946" title:"")
Uitzending :

In het nieuwe programma De Vergelijkers gaan presentatoren Sofie van den Enk en Daan Nieber op zoek naar praktische tips en nuttige inzichten voor een groenere levensstijl. De vier afleveringen zijn elke donderdag om 21:45 uur te zien op NPO 3.

Milieu-impact
De vergelijkingen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld het verschil in milieu-impact tussen een sojaburger en een biologische hamburger. En: is het milieu beter af als je voor katoenen kleding kiest, of is synthetisch toch duurzamer?

Digitale of papieren krant
In de eerste aflevering: wat is de milieu-impact van de digitale en papieren krant? Daan en Sofie zoeken het uit en vergelijken.

Telefoondokter
Daan gaat langs bij een telefoondokter en een datacentrum. Hoe wordt een telefoon gemaakt en wat is daarbij de impact? En hoeveel energie kost het eigenlijk om een digitale krant te lezen? Sofie bezoekt een krantenpapierfabriek en een drukkerij. Is iedere dag een nieuwe krant niet zonde van al die bomen?

:[broadcast:videos](ids:"103946" title:"")

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op De Vergelijkers of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV