Weinig privacy voor Amsterdammers: "Je wordt zo door acht camera's gefilmd"

Weinig privacy voor Amsterdammers: "Je wordt zo door acht camera's gefilmd"

Weinig privacy voor <em>Amsterdammers</em>: &quot;Je wordt zo door acht camera's gefilmd&quot; Als privacydeskundige Jacob van de Velde het plein bij het Muiderpoortstation in Amsterdam oploopt, telt hij al snel acht camera's. "En dat terwijl je gewoon bij het station loopt", aldus de advocaat informatierecht. "Moet je dat willen?"Het verrast Jacob dat de privacy van de Amsterdammer snel afneemt. "De vraag is: moet je dat willen? Het uitgangspunt is dat je overal gefilmd wordt en dat is niet waar mensen zich prettig bij voelen. Dat is waar de gemeente over na moet gaan denken." Bekijk de AT5-beelden waarin Jacob van de Velde over privacy spreekt hierboven. Ewout Genemans liep mee met de politie voor Bureau Burgwallen: "Dit kwam wel even binnen" Bekijk deze video » Aanslag met ambulance Oslo. De eerste beelden. Bekijk deze video »
Nieuws :
Weinig privacy voor Amsterdammers: "Je wordt zo door acht camera's gefilmd"

Als privacydeskundige Jacob van de Velde het plein bij het Muiderpoortstation in Amsterdam oploopt, telt hij al snel acht camera's. "En dat terwijl je gewoon bij het station loopt", aldus de advocaat informatierecht.

"Moet je dat willen?"
Het verrast Jacob dat de privacy van de Amsterdammer snel afneemt. "De vraag is: moet je dat willen? Het uitgangspunt is dat je overal gefilmd wordt en dat is niet waar mensen zich prettig bij voelen. Dat is waar de gemeente over na moet gaan denken."

Bekijk de AT5-beelden waarin Jacob van de Velde over privacy spreekt hierboven.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Pointer
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Weinig privacy voor Amsterdammers: "Je wordt zo door acht camera's gefilmd" of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV