NOS-journalist Robert Bas gegijzeld door rechtbank: "Het is absurd"

NOS-journalist Robert Bas gegijzeld door rechtbank: "Het is absurd"

NOS-journalist <em>Robert Bas</em> gegijzeld door rechtbank: &quot;Het is absurd&quot; Een bizarre zaak is vandaag aan het licht gekomen: NOS-journalist Robert Bas is in gijzeling genomen door een rechter. En dat leidt tot woedende reacties van collega's: "Het is absurd," aldus Algemeen Dagblad-verslaggever Koen Voskuil. GetuigeBas moest getuigen in een strafzaak, maar weigerde daarbij een anonieme bron prijs te geven. Dat was de rechter tegen het zere been, want die heeft hem vervolgens 'gegijzeld'. In de rechtspraak houdt dit in dat je in de gevangenis wordt opgesloten tot je vertelt wat de rechter wil horen. Maandag zal de rechtbank zich pas gaan beraden of dit de juiste stap is geweest. Bekijk het fragment over de gegijzelde journalist Robert Bas hierboven. Iran toont video gegijzelde bemanning van Britse olietanker Bekijk deze video »
Nieuws :
NOS-journalist Robert Bas gegijzeld door rechtbank: "Het is absurd"

Een bizarre zaak is vandaag aan het licht gekomen: NOS-journalist Robert Bas is in gijzeling genomen door een rechter. En dat leidt tot woedende reacties van collega's: "Het is absurd," aldus Algemeen Dagblad-verslaggever Koen Voskuil.

Getuige
Bas moest getuigen in een strafzaak, maar weigerde daarbij een anonieme bron prijs te geven. Dat was de rechter tegen het zere been, want die heeft hem vervolgens 'gegijzeld'. In de rechtspraak houdt dit in dat je in de gevangenis wordt opgesloten tot je vertelt wat de rechter wil horen. Maandag zal de rechtbank zich pas gaan beraden of dit de juiste stap is geweest.

Bekijk het fragment over de gegijzelde journalist Robert Bas hierboven.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op NOS-journalist Robert Bas gegijzeld door rechtbank: "Het is absurd" of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen