Verborgen verleden van Nederland

Verborgen verleden van Nederland

Verborgen verleden van Nederland De derde aflevering van Verborgen verleden van Nederland gaat over de Portugese Synagoge, die al sinds 1675 als tempel midden in het Amsterdamse leven staat. JodenWaar de Portugese joden ooit werden verdreven uit Spanje en Portugal, vonden ze in Amsterdam een nieuw thuis. Maar de leden van de synagoge keken altijd verder, over de muren van de synagoge heen, de stad in, de grenzen over. OpgevrolijktMenig Portugees-joodse familiegeschiedenis wordt dan ook opgevrolijkt door verhalen over woeste piraten, messiaanse rabbijnen en wereldreizigers. En precies daarom is de Portugese Synagoge, ondanks vervolging, ondanks de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog, allereerst een plek van leven. Iconische plekkenVerborgen verleden van Nederland is een wekelijks tv-programma op NPO 2 over de verhalen en de werelden achter iconische plekken in Nederland. :[broadcast:videos](ids:"122819" title:"")
Uitzending :

De derde aflevering van Verborgen verleden van Nederland gaat over de Portugese Synagoge, die al sinds 1675 als tempel midden in het Amsterdamse leven staat.

Joden
Waar de Portugese joden ooit werden verdreven uit Spanje en Portugal, vonden ze in Amsterdam een nieuw thuis. Maar de leden van de synagoge keken altijd verder, over de muren van de synagoge heen, de stad in, de grenzen over.

Opgevrolijkt
Menig Portugees-joodse familiegeschiedenis wordt dan ook opgevrolijkt door verhalen over woeste piraten, messiaanse rabbijnen en wereldreizigers. En precies daarom is de Portugese Synagoge, ondanks vervolging, ondanks de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog, allereerst een plek van leven.

Iconische plekken
Verborgen verleden van Nederland is een wekelijks tv-programma op NPO 2 over de verhalen en de werelden achter iconische plekken in Nederland.

:[broadcast:videos](ids:"122819" title:"")

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Verborgen verleden van Nederland of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV