Documentaire Edvard Munch - Een hels leven gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Documentaire Edvard Munch - Een hels leven gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Documentaire Edvard Munch - Een hels leven gemist? Bekijk hier de hele uitzending Documentaire over de Noorse kunstschilder Edvard Munch (1863-1944). PrivégedachtenDe nalatenschap van Edvard Munch biedt inzicht in zijn privégedachten, vaak een reactie op liefdesverdriet, publieke schandalen en bureaucratische pesterijen. Toch laat de schilder zich ook kennen als geestig, praktisch en vastberaden. Emotionele waarheidZijn expressionistische werk zet de emoties die samenhangen met zijn levensloop extra aan door te overdrijven, terwille van de emotionele waarheid. De Noorse autoriteiten hebben de roep om een nationaal instituut, waar de grootmeester wordt geëerd, lang genegeerd. Kim Feenstra komt met docu LIFE OF KIM op Videoland: "Welkom in mijn leven" Bekijk deze video » DWDD: Hariette vertelt over transitie in documentaire Mevrouw Faber Bekijk deze video »
Uitzending :
Edvard Munch - Een hels leven

Documentaire over de Noorse kunstschilder Edvard Munch (1863-1944).

Privégedachten
De nalatenschap van Edvard Munch biedt inzicht in zijn privégedachten, vaak een reactie op liefdesverdriet, publieke schandalen en bureaucratische pesterijen. Toch laat de schilder zich ook kennen als geestig, praktisch en vastberaden.

Emotionele waarheid
Zijn expressionistische werk zet de emoties die samenhangen met zijn levensloop extra aan door te overdrijven, terwille van de emotionele waarheid. De Noorse autoriteiten hebben de roep om een nationaal instituut, waar de grootmeester wordt geëerd, lang genegeerd.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Edvard Munch - Een hels leven of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV