Eiser wil ook Zwarte Pieten tijdens intocht en klaagt gemeente Apeldoorn aan

Eiser wil ook Zwarte Pieten tijdens intocht en klaagt gemeente Apeldoorn aan

Eiser wil ook <em>Zwarte Pieten</em> tijdens intocht en klaagt gemeente Apeldoorn aan Volgende week zaterdag (16 november) komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Dit jaar meert hij met zijn stoomboot aan in Apeldoorn, waar voor het eerst alleen roetveegpieten te zien zijn. Een eiser klaagt de gemeente aan, hij vindt dat er ook Zwarte Pieten moeten komen. VerzetWie de eiser precies is, is niet bekend. Wel is het zo dat er veel actiegroepen hebben opgeroepen tot verzet sinds bekend is geworden dat er dit jaar helemaal geen Zwarte Pieten meer bij de landelijke intocht van Sinterklaas zullen zijn. Ook is er in Apeldoorn een handtekeningenactie vóór Zwarte Piet op poten gezet, die ruim 9000 keer is ondertekend. Bekijk de reportage over de rechtszaak hierboven. Sinterklaasintocht: Veel gemeenten houden Zwarte Piet Bekijk deze video » 95% van Nederland wil zwarte piet. Slechts 5% wil roetveegpiet Bekijk deze video » Marieke Elsinga: "Ik ging als zwarte piet over de daken, midden in de nacht" Bekijk deze video »
Nieuws :
Eiser wil ook Zwarte Pieten tijdens intocht en klaagt gemeente Apeldoorn aan

Volgende week zaterdag (16 november) komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Dit jaar meert hij met zijn stoomboot aan in Apeldoorn, waar voor het eerst alleen roetveegpieten te zien zijn. Een eiser klaagt de gemeente aan, hij vindt dat er ook Zwarte Pieten moeten komen.

Verzet
Wie de eiser precies is, is niet bekend. Wel is het zo dat er veel actiegroepen hebben opgeroepen tot verzet sinds bekend is geworden dat er dit jaar helemaal geen Zwarte Pieten meer bij de landelijke intocht van Sinterklaas zullen zijn. Ook is er in Apeldoorn een handtekeningenactie vóór Zwarte Piet op poten gezet, die ruim 9000 keer is ondertekend.

Bekijk de reportage over de rechtszaak hierboven.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Eiser wil ook Zwarte Pieten tijdens intocht en klaagt gemeente Apeldoorn aan of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV