Precies 30 jaar geleden viel de Berlijnse muur

Precies 30 jaar geleden viel de Berlijnse muur

Precies 30 jaar geleden viel de <em>Berlijnse muur</em> Vandaag (9 november) is het precies 30 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. De muur werd in 1961 gebouwd zodat mensen vanuit het communistische Oost-Berlijn niet naar het kapitalistische West-Berlijn konden vluchten. Veel mensen die het toch probeerden, kwamen daarbij om het leven. De muurHet IJzeren Gordijn bestond uit twee betonnen muren die om West-Duitsland heen lagen. In totaal was de muur zo'n 150 kilometer lang. Toen de regering aankondigede dat de muren opengingen trokken mensen massaal naar de muur toe. Bekijk hierboven het hele fragment van National Geographic over de Berlijnse Muur Ongebruikelijk emotionele Maarten van Rossem over zijn zieke zus Bekijk deze video » DWDD gemist? Klein Orkest treedt op met Over De Muur Bekijk deze video » Sinds de val van de Berlijnse muur is het aantal grensmuren gestegen Bekijk deze video »
Nieuws :
Precies 30 jaar geleden viel de Berlijnse muur

Vandaag (9 november) is het precies 30 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. De muur werd in 1961 gebouwd zodat mensen vanuit het communistische Oost-Berlijn niet naar het kapitalistische West-Berlijn konden vluchten. Veel mensen die het toch probeerden, kwamen daarbij om het leven.

De muur
Het IJzeren Gordijn bestond uit twee betonnen muren die om West-Duitsland heen lagen. In totaal was de muur zo'n 150 kilometer lang. Toen de regering aankondigede dat de muren opengingen trokken mensen massaal naar de muur toe.

Bekijk hierboven het hele fragment van National Geographic over de Berlijnse Muur

Bekijk hier alle video's en artikelen van Broeders in Berlijn
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Precies 30 jaar geleden viel de Berlijnse muur of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen