Strijd om Zwarte Piet barst los: "Het is onze traditie, daar blijf je met je poten vanaf!"

Strijd om Zwarte Piet barst los: "Het is onze traditie, daar blijf je met je poten vanaf!"

Strijd om <em>Zwarte Piet</em> barst los: &quot;Het is onze traditie, daar blijf je met je poten vanaf!&quot; Komende zaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland, en dat zorgt ervoor dat de discussie rondom Zwarte Piet weer in alle hevigheid is losgebarsten. Bij de landelijke intocht zullen alleen roetveegpieten aanwezig zijn, maar dat is niet overal zo: in Schevingen kwamen honderden demonstranten bijeen, die pleitten voor een "pikzwarte Piet". "Zo hoort het toch?"Met een vet Haags accent zegt een geschminkte Piet: "Alles d'rop en d'ran, toch? Zo hoort het toch? Elk jaar komen we zo weer de haven binnen stomen, met de boot!" De Scheveningse demonstranten staan niet alleen in deze opvatting: het grootste deel van de Nederlanders houdt nog steeds vast aan de traditionele Zwarte Piet. Een andere vrouw is bijzonder uitgesproken: "Het is onze traditie, daar blijf je met je poten vanaf! En als het je niet bevalt: opzouten!" Bekijk de reportage over de pro-Zwarte Piet-demonstratie hierboven. Eiser wil ook Zwarte Pieten tijdens intocht en klaagt gemeente Apeldoorn aan Bekijk deze video » Zwarte Piet-discussie: 65 procent intochten heeft alleen zwarte pieten. 4% heeft alleen andere pieten. Bekijk deze video » PowNed-verslaggever verkleed als Zwarte Piet: "Mensen moeten zich niet aanstellen" Bekijk deze video »
Nieuws :
Strijd om Zwarte Piet barst los: "Het is onze traditie, daar blijf je met je poten vanaf!"

Komende zaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland, en dat zorgt ervoor dat de discussie rondom Zwarte Piet weer in alle hevigheid is losgebarsten. Bij de landelijke intocht zullen alleen roetveegpieten aanwezig zijn, maar dat is niet overal zo: in Schevingen kwamen honderden demonstranten bijeen, die pleitten voor een "pikzwarte Piet".

"Zo hoort het toch?"
Met een vet Haags accent zegt een geschminkte Piet: "Alles d'rop en d'ran, toch? Zo hoort het toch? Elk jaar komen we zo weer de haven binnen stomen, met de boot!" De Scheveningse demonstranten staan niet alleen in deze opvatting: het grootste deel van de Nederlanders houdt nog steeds vast aan de traditionele Zwarte Piet. Een andere vrouw is bijzonder uitgesproken: "Het is onze traditie, daar blijf je met je poten vanaf! En als het je niet bevalt: opzouten!"

Bekijk de reportage over de pro-Zwarte Piet-demonstratie hierboven.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Strijd om Zwarte Piet barst los: "Het is onze traditie, daar blijf je met je poten vanaf!" of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen