Pro-Zwarte Piet demonstratie verwacht bij Sinterklaasintocht Apeldoorn

Pro-Zwarte Piet demonstratie verwacht bij Sinterklaasintocht Apeldoorn

Pro-Zwarte Piet demonstratie verwacht bij <em>Sinterklaasintocht Apeldoorn</em> Apeldoorn verwacht dat zaterdag, tijdens de intocht van Sinterklaas, voorstanders van Zwarte Piet zullen gaan demonsteren: "Als mensen het niet eens zijn met de kleur van de roetveegpiet kunnen ze hun mening kenbaar maken. Als het maar wreedzaam gebeurt", aldus gemeentewoordvoerder Arnoud van der Steen. Geen fort"We weten dat twee pro-Zwarte Piet partijen aanwezig zullen zijn. We zijn erop voorbereid", vervolgt hij. Het terrein wordt goed beveiligd maar hij wil niet spreken van een fort: "Het is toegankelijk en vooral gezellig en mooi aangekleed." Bekijk het fragment van De Ochtendshow to Go hierboven. Bekijk ook Was Zwarte Piet een slaaf of een knecht? Bekijk de geschiedenis. Bekijk deze video » Romana Vrede is klaar met Zwarte Piet-discussie: "Nu moeten we normaal doen" Bekijk deze video » Kijk LIVE naar intocht Sinterklaas in Apeldoorn Bekijk deze video »
Nieuws :
Pro-Zwarte Piet demonstratie verwacht bij Sinterklaasintocht Apeldoorn

Apeldoorn verwacht dat zaterdag, tijdens de intocht van Sinterklaas, voorstanders van Zwarte Piet zullen gaan demonsteren: "Als mensen het niet eens zijn met de kleur van de roetveegpiet kunnen ze hun mening kenbaar maken. Als het maar wreedzaam gebeurt", aldus gemeentewoordvoerder Arnoud van der Steen.

Geen fort
"We weten dat twee pro-Zwarte Piet partijen aanwezig zullen zijn. We zijn erop voorbereid", vervolgt hij. Het terrein wordt goed beveiligd maar hij wil niet spreken van een fort: "Het is toegankelijk en vooral gezellig en mooi aangekleed." Bekijk het fragment van De Ochtendshow to Go hierboven.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Pro-Zwarte Piet demonstratie verwacht bij Sinterklaasintocht Apeldoorn of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV