Politieagenten in Nederland krijgen tasers aangeboden als wapen

Politieagenten in Nederland krijgen tasers aangeboden als wapen

<em>Politieagenten in Nederland</em> krijgen <em>tasers</em> aangeboden als wapen Vrijdag is bekendgemaakt dat het kabinet 30 miljoen euro gaat uittrekken voor het aanschaffen van tasers. De stroomstootwapens staan al een tijdje hoog op de verlanglijst van de politie, en nu gaat het echt door. In totaal worden 17.000 agenten uitgerust met het geweldsmiddel. Maar hoe werkt een taser?In een taser zitten twee pluggen die met een draad aan het wapen verbonden zijn. Die worden als dartpijlen in een persoon geschoten. Zo ontstaat een stroomcircuit waarbij er 50.000 volt door iemands lichaam gaat. Bekijk hierboven de NOSstories-video waarin meer wordt verteld over de tasers. Frans Bauer pleit voor taser bij agenten Bekijk deze video » Tiener wilt telefoon stelen en grijpt naar zijn taser Bekijk deze video »
Nieuws :
Politieagenten in Nederland krijgen tasers aangeboden als wapen

Vrijdag is bekendgemaakt dat het kabinet 30 miljoen euro gaat uittrekken voor het aanschaffen van tasers. De stroomstootwapens staan al een tijdje hoog op de verlanglijst van de politie, en nu gaat het echt door. In totaal worden 17.000 agenten uitgerust met het geweldsmiddel.

Maar hoe werkt een taser?
In een taser zitten twee pluggen die met een draad aan het wapen verbonden zijn. Die worden als dartpijlen in een persoon geschoten. Zo ontstaat een stroomcircuit waarbij er 50.000 volt door iemands lichaam gaat.

Bekijk hierboven de NOSstories-video waarin meer wordt verteld over de tasers.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Politieagenten in Nederland krijgen tasers aangeboden als wapen of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV