Aanhoudingen bij landelijke intocht Sinterklaas in Apeldoorn

Aanhoudingen bij landelijke intocht Sinterklaas in Apeldoorn

Aanhoudingen bij <em>landelijke intocht</em> Sinterklaas in Apeldoorn De burgemeester van Apeldoorn, Petra van Wingerden-Broers vertelt tegen Hart van Nederland dat er ongeveer tien Pegida-aanhangers zijn aangehouden tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas. GeschminktDat ze geschminkt waren is niet het probleem geweest. "Er waren ook zwart geschminkte pieter, die gewoon pepernoten uitdeelden. Dat mag uiteraard", zei de burgemeester. AfsprakenDe opgepakte demonstranten weigerden herhaaldelijk om zich aan de afspraken te houden. De burgemeester betreurt dat. "Dit is vooral een kinderfeest, maar ook een groot evenement. Daarvoor maak je afspraken vooraf." Bekijk het fragment met de burgemeester van Apeldoorn over de intocht van de Sint van Hart van Nederland hierboven. Andy en Melisa met kinderen bij intocht Sinterklaas Bekijk deze video » Zwarte Pieten in Nijmegen lachen de KOZP-demonstranten weg bij de Sinterklaas intocht Bekijk deze video » Kinderen zijn dol op de stoomtrein bij de Sinterklaasintocht in Apeldoorn Bekijk deze video »
Nieuws :
Aanhoudingen bij landelijke intocht Sinterklaas in Apeldoorn

De burgemeester van Apeldoorn, Petra van Wingerden-Broers vertelt tegen Hart van Nederland dat er ongeveer tien Pegida-aanhangers zijn aangehouden tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas.

Geschminkt
Dat ze geschminkt waren is niet het probleem geweest. "Er waren ook zwart geschminkte pieter, die gewoon pepernoten uitdeelden. Dat mag uiteraard", zei de burgemeester.

Afspraken
De opgepakte demonstranten weigerden herhaaldelijk om zich aan de afspraken te houden. De burgemeester betreurt dat. "Dit is vooral een kinderfeest, maar ook een groot evenement. Daarvoor maak je afspraken vooraf."

Bekijk het fragment met de burgemeester van Apeldoorn over de intocht van de Sint van Hart van Nederland hierboven.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Aanhoudingen bij landelijke intocht Sinterklaas in Apeldoorn of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV