Documentaire De schrijver, de moordenaar en zijn vrouw gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Documentaire De schrijver, de moordenaar en zijn vrouw gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Documentaire De schrijver, de moordenaar en zijn vrouw gemist? Bekijk hier de hele uitzending Documentaire over de gevangenisbezoeken van schrijver Tim Krabbé aan Ferdi Elsas (1942-2009), de moordenaar van Ahold-directeur Gerrit Jan Heijn. VeroordelingIn 1987 ontvoerde en vermoordde Ferdi Elsas Ahold-topman Gerrit Jan Heijn. De rechtbank veroordeelde Ferdi tot twintig jaar gevangenisstraf en tbs. Schrijver Tim Krabbé bezocht Ferdi veertien jaar lang in de gevangenis. DetailsObsessief noteerde hij ieder detail van de moord en van het gezinsleven van Elsas, daarbij ook geholpen door diens vrouw Els. Krabbé schreef hierover het boek 'Vrienden, een kroniek'. Twan HuysNet als Tim Krabbé bezocht ook journalist Twan Huys Ferdi E. bijna negen jaar in de gevangenis. In deze documentaire spreken Huys en Krabbé, in een cellenblok van de Bijlmerbajes in Amsterdam, over Ferdi E., de moord en zijn gezin. Komt seriemoordenaar Marc Dutroux eerder vrij uit gevangenis? Bekijk deze video » Willem Holleeder wil dat nieuw Hof zijn zaak behandelt Bekijk deze video »
Uitzending :
De schrijver, de moordenaar en zijn vrouw

Documentaire over de gevangenisbezoeken van schrijver Tim Krabbé aan Ferdi Elsas (1942-2009), de moordenaar van Ahold-directeur Gerrit Jan Heijn.

Veroordeling
In 1987 ontvoerde en vermoordde Ferdi Elsas Ahold-topman Gerrit Jan Heijn. De rechtbank veroordeelde Ferdi tot twintig jaar gevangenisstraf en tbs. Schrijver Tim Krabbé bezocht Ferdi veertien jaar lang in de gevangenis.

Details
Obsessief noteerde hij ieder detail van de moord en van het gezinsleven van Elsas, daarbij ook geholpen door diens vrouw Els. Krabbé schreef hierover het boek 'Vrienden, een kroniek'.

Twan Huys
Net als Tim Krabbé bezocht ook journalist Twan Huys Ferdi E. bijna negen jaar in de gevangenis. In deze documentaire spreken Huys en Krabbé, in een cellenblok van de Bijlmerbajes in Amsterdam, over Ferdi E., de moord en zijn gezin.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op De schrijver, de moordenaar en zijn vrouw of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV