Volle Zalen met Ivo van Hove gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Volle Zalen met Ivo van Hove gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Volle Zalen met Ivo van Hove gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze aflevering van Volle Zalen volgt Cornald Maas theaterregisseur Ivo van Hove. David BowieVan Hove is beroemd vanwege zijn samenwerking met David Bowie en winnaar van de prestigieuze Johannes Vermeer Prijs. Hij verblijft vaak in wereldsteden als Londen en Parijs, waar zijn voorstellingen ook worden opgevoerd. InternaatVer weg van die kosmopolitische omgeving is er één plek die hem zeer dierbaar is: het Klein Seminarie, een katholiek jongensinternaat in het Belgische Hoogstraten. Z'n ouders, middenstanders uit een Vlaams dorp, stuurden hem er in 1970 als puber naar toe. JongenswereldSamen met Cornald Maas keert Ivo van Hove terug naar het internaat. Daar ontluikt zijn liefde voor toneel - hij is er lid van een theatergroepje - en voor jongens. Maar het is ook een 'ruwe jongenswereld' waar gepest en gevochten wordt. Zomergasten met Ivo van Hove gemist? Bekijk de samenvatting Bekijk deze video »
Uitzending :
Volle Zalen

In deze aflevering van Volle Zalen volgt Cornald Maas theaterregisseur Ivo van Hove.

David Bowie
Van Hove is beroemd vanwege zijn samenwerking met David Bowie en winnaar van de prestigieuze Johannes Vermeer Prijs. Hij verblijft vaak in wereldsteden als Londen en Parijs, waar zijn voorstellingen ook worden opgevoerd.

Internaat
Ver weg van die kosmopolitische omgeving is er één plek die hem zeer dierbaar is: het Klein Seminarie, een katholiek jongensinternaat in het Belgische Hoogstraten. Z'n ouders, middenstanders uit een Vlaams dorp, stuurden hem er in 1970 als puber naar toe.

Jongenswereld
Samen met Cornald Maas keert Ivo van Hove terug naar het internaat. Daar ontluikt zijn liefde voor toneel - hij is er lid van een theatergroepje - en voor jongens. Maar het is ook een 'ruwe jongenswereld' waar gepest en gevochten wordt.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Volle Zalen of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV