Toms Ierland gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Toms Ierland gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Toms Ierland gemist? Bekijk hier de hele uitzending Na zijn tocht door Engeland gaat Tom Egbers in zijn volgende documentaireserie Toms Ierland op ontdekkingsreis in Ierland, het land van zijn voorouders. Pijnlijke relatieDe grootvader van Egbers' grootvader ontvluchtte Ierland halverwege de 19e eeuw vanwege de hongersnood. Hij vertrok naar Engeland, het buurland waarmee Ierland een pijnlijke relatie heeft. BewegingTom Egbers rijdt door het prachtige, mystieke landschap aan de rand van Europa. Daar ziet hij dat het land duidelijk in beweging is. Tom ontmoer er mensen om van te houden en spreekt ze over de brexit, de katholieke kerk en het verleden en de toekomst. IdentiteitIn de eerste aflevering vertelt komiek Andrew Maxwell hoe de Ierse identiteit zich verhoudt tot de Engelse. Van radiopresentatrice Ola Majekodunmi hoort hij in het Iers over het nieuwe Ierland. En in Belfast zoeken protestantse en katholieke scholieren naar hun gezamenlijke identiteit nu ze de Europese dreigen te verliezen. Eerste beelden Toms Ierland op NPO 2 Bekijk deze video »
Uitzending :
Toms Ierland

Na zijn tocht door Engeland gaat Tom Egbers in zijn volgende documentaireserie Toms Ierland op ontdekkingsreis in Ierland, het land van zijn voorouders.

Pijnlijke relatie
De grootvader van Egbers' grootvader ontvluchtte Ierland halverwege de 19e eeuw vanwege de hongersnood. Hij vertrok naar Engeland, het buurland waarmee Ierland een pijnlijke relatie heeft.

Beweging
Tom Egbers rijdt door het prachtige, mystieke landschap aan de rand van Europa. Daar ziet hij dat het land duidelijk in beweging is. Tom ontmoer er mensen om van te houden en spreekt ze over de brexit, de katholieke kerk en het verleden en de toekomst.

Identiteit
In de eerste aflevering vertelt komiek Andrew Maxwell hoe de Ierse identiteit zich verhoudt tot de Engelse. Van radiopresentatrice Ola Majekodunmi hoort hij in het Iers over het nieuwe Ierland. En in Belfast zoeken protestantse en katholieke scholieren naar hun gezamenlijke identiteit nu ze de Europese dreigen te verliezen.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Toms Ierland of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV