Marco van Basten onder vuur na hoorbaar Sieg Heil in FOX-uitzending

Marco van Basten onder vuur na hoorbaar Sieg Heil in FOX-uitzending

Marco van Basten onder vuur na hoorbaar Sieg Heil in FOX-uitzending Voetballegende en -analist Marco van Basten moest gisterenavond diep door het stof. Hij deed na een interview met de Duitstalige coach Frank Wormuth van Heracles de Duitse uitspraak "Sieg Heil", iets dat tot veel reactie op social media leidde. UPDATE: Marco van Basten komend weekend geschorst door FOX Sports. Als presentatrice Aletha Leidelmeijer verslaggever Hans Kraaij Jr. en coach Wormuth bedankt voor het interview, hoor je de analist luid en duidelijk. Hij moet daar later in de uitzending nog even wat uitleg over geven. Bekijk hier de beelden van het "sieg heil"-incident van Marco van Basten Bekijk deze video » Duits van Hans"Het is een uitspraak die door veel mensen is opgepikt. Het was mijn bedoeling om het Duits van Hans een beetje uit te leggen, natuurlijk bedoelde ik het niet om te shockeren. Mijn excuses daarvoor." Persoonlijk vond hij de grap te ver gaan: "Niet alleen vandaag, maar iedere dag. Zeker nu we zoveel aandacht besteden aan rascisme op de velden... Dit was niet slim." Bekijk hier de beelden van de excuses van Marco van Basten na sieg heil-incident Bekijk deze video » Statement FOXFOX Sports laat via een woordvoerder het volgende weten: "De opmerking was ongepast. Dat vindt Marco zelf en dat vinden wij als zender ook. Marco heeft daarvoor zojuist dan ook live op de zender zijn oprechte excuses aangeboden." Bekijk het fragment met de uitspraak van Marco van Basten hierboven. Samenvatting Ajax - Heracles Almelo Bekijk deze video »
Voetbal :
Marco van Basten onder vuur na hoorbaar Sieg Heil in FOX-uitzending

Voetballegende en -analist Marco van Basten moest gisterenavond diep door het stof. Hij deed na een interview met de Duitstalige coach Frank Wormuth van Heracles de Duitse uitspraak "Sieg Heil", iets dat tot veel reactie op social media leidde.

UPDATE: Marco van Basten komend weekend geschorst door FOX Sports.

Als presentatrice Aletha Leidelmeijer verslaggever Hans Kraaij Jr. en coach Wormuth bedankt voor het interview, hoor je de analist luid en duidelijk. Hij moet daar later in de uitzending nog even wat uitleg over geven.

Duits van Hans
"Het is een uitspraak die door veel mensen is opgepikt. Het was mijn bedoeling om het Duits van Hans een beetje uit te leggen, natuurlijk bedoelde ik het niet om te shockeren. Mijn excuses daarvoor."

Persoonlijk vond hij de grap te ver gaan: "Niet alleen vandaag, maar iedere dag. Zeker nu we zoveel aandacht besteden aan rascisme op de velden... Dit was niet slim."

Statement FOX
FOX Sports laat via een woordvoerder het volgende weten: "De opmerking was ongepast. Dat vindt Marco zelf en dat vinden wij als zender ook. Marco heeft daarvoor zojuist dan ook live op de zender zijn oprechte excuses aangeboden."

Bekijk het fragment met de uitspraak van Marco van Basten hierboven.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Marco van Basten onder vuur na hoorbaar Sieg Heil in FOX-uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV