Sander Schimmelpenninck over vrouwenquotum: "Vrouwen onterecht in slachtofferrol"

Sander Schimmelpenninck over vrouwenquotum: "Vrouwen onterecht in slachtofferrol"

Sander Schimmelpenninck over vrouwenquotum: "Vrouwen onterecht in slachtofferrol" De Tweede Kamer stemt vandaag over het voorstel om een vrouwenquotum in het bedrijfsleven in te stellen. In de streefwet die zes jaar geleden werd opgesteld werd gestreefd naar 30% maar dat doel werd niet bereikt. Wat vindt Quote-hoofdreacteur Sander Schimmelpenninck van het plan? "Vrouwen worden vaak in slachtofferrol voorgesteld. Als je kijkt naar de cijfers kun je je afvragen of dat terecht is." Parttime werkenHij vervolgt: "Het zijn vaak keuzes van vrouwen zelf die ervoor zorgen dat ze parttime werken en dan kom je natuurlijk ook niet in de buurt van de topfuncties waar het om gaat." Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland hierboven. Bekijk ook Rob Verlinden: "Mensen met hiv gaf niemand een hand" Bekijk deze video » Beau en Sander Schimmelpenninck verkneukelen zich met miljarden Bill Gates Bekijk deze video »
Nieuws :
Sander Schimmelpenninck over vrouwenquotum: "Vrouwen onterecht in slachtofferrol"

De Tweede Kamer stemt vandaag over het voorstel om een vrouwenquotum in het bedrijfsleven in te stellen. In de streefwet die zes jaar geleden werd opgesteld werd gestreefd naar 30% maar dat doel werd niet bereikt. Wat vindt Quote-hoofdreacteur Sander Schimmelpenninck van het plan? "Vrouwen worden vaak in slachtofferrol voorgesteld. Als je kijkt naar de cijfers kun je je afvragen of dat terecht is."

Parttime werken
Hij vervolgt: "Het zijn vaak keuzes van vrouwen zelf die ervoor zorgen dat ze parttime werken en dan kom je natuurlijk ook niet in de buurt van de topfuncties waar het om gaat." Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland hierboven.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Sander Schimmelpenninck over vrouwenquotum: "Vrouwen onterecht in slachtofferrol" of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV