Verborgen verleden van Nederland over de Martinitoren gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Verborgen verleden van Nederland over de Martinitoren gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Verborgen verleden van Nederland over de Martinitoren gemist? Bekijk hier de hele uitzending De laatste aflevering van Verborgen verleden van Nederland gaat over de verhalen achter de Martinitoren. TrotsDe Martinitoren is nog altijd het hoogste gebouw van de stad Groningen en de Groningers zijn er trots op. Eigenlijk is het een wonder dat de toren er nog staat. OpgeblazenPresentator Waldemar Torenstra hoort hoe de Martinitoren tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna werd opgeblazen, vele keren zwaar werd beschadigd door blikseminslag en brand, en al in de zeventiende eeuw onder vuur lag van Bommen Berend. TraditieDe Martinitoren heeft het allemaal doorstaan en draagt er de littekens nog van. Al eeuwen zet de beiaardier de toon voor de sfeer in de stad; ook die traditie wordt met enthousiasme voortgezet. Eerste aflevering Verborgen Verleden van Nederland over het Vrijthof Bekijk deze video » Verborgen Verleden van Nederland: Waldemar Torenstra bezoekt Paleis Soestdijk Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

De laatste aflevering van Verborgen verleden van Nederland gaat over de verhalen achter de Martinitoren.

Trots
De Martinitoren is nog altijd het hoogste gebouw van de stad Groningen en de Groningers zijn er trots op. Eigenlijk is het een wonder dat de toren er nog staat.

Opgeblazen
Presentator Waldemar Torenstra hoort hoe de Martinitoren tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna werd opgeblazen, vele keren zwaar werd beschadigd door blikseminslag en brand, en al in de zeventiende eeuw onder vuur lag van Bommen Berend.

Traditie
De Martinitoren heeft het allemaal doorstaan en draagt er de littekens nog van. Al eeuwen zet de beiaardier de toon voor de sfeer in de stad; ook die traditie wordt met enthousiasme voortgezet.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Verborgen verleden van Nederland
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Verborgen verleden van Nederland of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV