Typisch: Dwingeloo gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Typisch: Dwingeloo gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Typisch: Dwingeloo gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond start weer een nieuw deel van de documentaireserie Typisch. De komende drie weken worden de levens van gewone mensen in het Drentse dorp Dwingeloo gevolgd. Elke maandag tot en met donderdag rond 19:15 uur op NPO 2. HunebeddenDwingeloo ligt in het Drentse landschap, ergens tussen de grafheuvels, brinken en hunebedden. De mensen die hier wonen, behoren misschien wel tot de mooiste van het land. Vandaar ook het oeroude gezegde: 'God schiep uit gouden korenaren de Drenten en de Twentenaren.' MuziekinstrumentIn Typisch Dwingeloo zijn onder anderen Peter en Roelie te zien. Zij delen een gezamenlijke passie: de midwinterhoorn. Dit typische Drentse muziekinstrument heeft dringend promotie nodig. Vader en zoon Barkhuizen leven aan de rand van het bos van Lhee en hebben een missie: het opruimen van hun tuin. En Oude Lau heeft zijn pipowagen te koop staan, maar lukt het hem ook om de wagen te verkopen? Koningin Máxima ontvangt drummer Marijn (10) bij haar thuis: "Dit vergeet ik nooit meer" Bekijk deze video »
Uitzending :
Typisch: Dwingeloo

Vanavond start weer een nieuw deel van de documentaireserie Typisch. De komende drie weken worden de levens van gewone mensen in het Drentse dorp Dwingeloo gevolgd. Elke maandag tot en met donderdag rond 19:15 uur op NPO 2.

Hunebedden
Dwingeloo ligt in het Drentse landschap, ergens tussen de grafheuvels, brinken en hunebedden. De mensen die hier wonen, behoren misschien wel tot de mooiste van het land. Vandaar ook het oeroude gezegde: 'God schiep uit gouden korenaren de Drenten en de Twentenaren.'

Muziekinstrument
In Typisch Dwingeloo zijn onder anderen Peter en Roelie te zien. Zij delen een gezamenlijke passie: de midwinterhoorn. Dit typische Drentse muziekinstrument heeft dringend promotie nodig. Vader en zoon Barkhuizen leven aan de rand van het bos van Lhee en hebben een missie: het opruimen van hun tuin. En Oude Lau heeft zijn pipowagen te koop staan, maar lukt het hem ook om de wagen te verkopen?

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Typisch: Dwingeloo of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV