Marijke Helwegen vindt Loden Leeuw een ‘racistisch beeldje’

Marijke Helwegen vindt Loden Leeuw een ‘racistisch beeldje’

<em>Marijke Helwegen</em> vindt Loden Leeuw een ‘racistisch beeldje’ Marijke Helwegen is dolblij dat ze de Loden Leeuw heeft gewonnen. Het maakt haar niks uit dat deze prijs is bedoeld voor de meest irritante bekende Nederlander in een reclame. Maar toch ziet de schoonheidskoningin een nadeel, ze vindt het beeldje racistisch. 'Griezelig'“Ik moet je zeggen, daar ben ik echt van geschrokken, dat vond ik toch wel griezelig, ik vind het een beetje een racistisch beeldje”, vertelt Helwegen. “Hij is helemaal zwart. Hij heeft een ketting om z'n voeten. Dat hadden ze vroeger alleen in de hele zware gevangenissen, slavernij. En hij heeft een rastakapsel.” Bekijk het interview met Marijke Helwegen over de Loden Leeuw bij Powned in de video hierboven. Marc-Marie Huijbregts baalt van kletsende Marijke Helwegen Bekijk deze video » Marijke Helwegen over winnen Loden Leeuw: "Ik vind het een eer" Bekijk deze video »
Entertainment :
Marijke Helwegen vindt Loden Leeuw een ‘racistisch beeldje’

Marijke Helwegen is dolblij dat ze de Loden Leeuw heeft gewonnen. Het maakt haar niks uit dat deze prijs is bedoeld voor de meest irritante bekende Nederlander in een reclame. Maar toch ziet de schoonheidskoningin een nadeel, ze vindt het beeldje racistisch.

'Griezelig'
“Ik moet je zeggen, daar ben ik echt van geschrokken, dat vond ik toch wel griezelig, ik vind het een beetje een racistisch beeldje”, vertelt Helwegen. “Hij is helemaal zwart. Hij heeft een ketting om z'n voeten. Dat hadden ze vroeger alleen in de hele zware gevangenissen, slavernij. En hij heeft een rastakapsel.”

Bekijk het interview met Marijke Helwegen over de Loden Leeuw bij Powned in de video hierboven.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Marijke Helwegen vindt Loden Leeuw een ‘racistisch beeldje’ of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV