Andere Tijden Special: WOII op amateurfilm gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Special: WOII op amateurfilm gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Special: WOII op amateurfilm gemist? Bekijk hier de hele uitzending Hoe zag het dagelijks leven eruit in de Tweede Wereldoorlog? Dat laat Andere Tijden zien in deze over de oorlog op amateurfilm. Ook in de oorlog moesten mensen slapen, eten en werken en vierden ze zelfs feest. Dat is vastgelegd in vele uren uniek beeldmateriaal. OnderduikenDe special laat delen van amateurfilms zien over onder meer vervoer, feestjes, onderduiken, voedseldroppings en de bevrijding. Dat alles zonder commentaar en zonder interviews, waardoor alle aandacht naar het beeld gaat. Dagboekfragmenten worden als geluid onder de filmbeelden gebruikt. Dolle DinsdagWe zien de Tweede Wereldoorlog door de ogen van Nederlanders 'van toen'. Er zijn onder andere beelden van de komst van de Duitsers, de toenemende dreiging, Dolle Dinsdag en de arrestatie van NSB'ers. BevrijdingEr is met name veel mooi materiaal van de bevrijding. Die is door veel Nederlanders vastgelegd. Bijzonder is vooral dat de bekende historische gebeurtenissen te zien zijn in minder bekende plaatsen, waar geen ander beeldmateriaal van is. Leo Blokhuis neemt je in Achter de dijken mee in Amsterdamse razzia Bekijk deze video » Unieke historische foto van Joodse deportatie Zwolle opgedoken Bekijk deze video »
Uitzending :
Andere Tijden Special: WOII in amateurfilm

Hoe zag het dagelijks leven eruit in de Tweede Wereldoorlog? Dat laat Andere Tijden zien in deze over de oorlog op amateurfilm. Ook in de oorlog moesten mensen slapen, eten en werken en vierden ze zelfs feest. Dat is vastgelegd in vele uren uniek beeldmateriaal.

Onderduiken
De special laat delen van amateurfilms zien over onder meer vervoer, feestjes, onderduiken, voedseldroppings en de bevrijding. Dat alles zonder commentaar en zonder interviews, waardoor alle aandacht naar het beeld gaat. Dagboekfragmenten worden als geluid onder de filmbeelden gebruikt.

Dolle Dinsdag
We zien de Tweede Wereldoorlog door de ogen van Nederlanders 'van toen'. Er zijn onder andere beelden van de komst van de Duitsers, de toenemende dreiging, Dolle Dinsdag en de arrestatie van NSB'ers.

Bevrijding
Er is met name veel mooi materiaal van de bevrijding. Die is door veel Nederlanders vastgelegd. Bijzonder is vooral dat de bekende historische gebeurtenissen te zien zijn in minder bekende plaatsen, waar geen ander beeldmateriaal van is.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden Special: WOII in amateurfilm of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV