Docu On the Inside of a Military Dictatorship gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu On the Inside of a Military Dictatorship gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu On the Inside of a Military Dictatorship gemist? Bekijk hier de hele uitzending Documentaire over Aung San Suu Kyi en Myanmars militaire macht. DictatuurDe hele wereld prijst de militairen en Aung San Suu Kyi, als na vijftig jaar militaire dictatuur de macht in Myanmar wordt overgedragen. Nu verdedigt Aung San Suu Kyi de genocide van de Rohingya. Waarom? BirmaIn 1988 wordt Aung San Suu Kyi algemeen secretaris van de National League for Democracy in het toenmalige Birma. Suu Kyi wil vrijheid voor haar volk en in 1991 ontvangt zij voor haar inzet de Nobelprijs voor de Vrede. RohingyaNa een jarenlange strijd eindigt in 2011 de militaire dictatuur in Birma/Myanmar. De transitie naar democratie blijkt niet eenvoudig. In augustus 2017 komt het leger van Myanmar in actie tegen de islamitische Rohingya-minderheid in de staat Rakhine. Bijna een miljoen Rohingya slaan op de vlucht naar het buurland Bangladesh. GenocideVolgens de boeddhistische regering is de actie gericht tegen militanten. VN-onderzoekers oordelen dat Myanmar motieven heeft die wijzen op genocide. Waarom spreekt Aung San Suu Kyi, voorvechtster van democratie, zich niet uit tegen dit geweld? Bekijk hele documentaire Mijn Seks Is Stuk van Lize Korpershoek Bekijk deze video » Bekijk hier de trailer van Don't Fuck With Cats: Hunting an Internet Killer Bekijk deze video »
Uitzending :
On the Inside of a Military Dictatorship

Documentaire over Aung San Suu Kyi en Myanmars militaire macht.

Dictatuur
De hele wereld prijst de militairen en Aung San Suu Kyi, als na vijftig jaar militaire dictatuur de macht in Myanmar wordt overgedragen. Nu verdedigt Aung San Suu Kyi de genocide van de Rohingya. Waarom?

Birma
In 1988 wordt Aung San Suu Kyi algemeen secretaris van de National League for Democracy in het toenmalige Birma. Suu Kyi wil vrijheid voor haar volk en in 1991 ontvangt zij voor haar inzet de Nobelprijs voor de Vrede.

Rohingya
Na een jarenlange strijd eindigt in 2011 de militaire dictatuur in Birma/Myanmar. De transitie naar democratie blijkt niet eenvoudig. In augustus 2017 komt het leger van Myanmar in actie tegen de islamitische Rohingya-minderheid in de staat Rakhine. Bijna een miljoen Rohingya slaan op de vlucht naar het buurland Bangladesh.

Genocide
Volgens de boeddhistische regering is de actie gericht tegen militanten. VN-onderzoekers oordelen dat Myanmar motieven heeft die wijzen op genocide. Waarom spreekt Aung San Suu Kyi, voorvechtster van democratie, zich niet uit tegen dit geweld?

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op On the Inside of a Military Dictatorship of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV