Jongens van de Bouw

Docu: Jongens van de Bouw

Docu: Jongens van de Bouw Documentaire waarin twee jaar lang een bouwproject in Rotterdam wordt gevolgd, van de eerste paal tot de oplevering, om een inzicht te krijgen in de leefwereld van bouwvakkers. BusjesFilmmaker Geertjan Lassche vroeg zich af: wie zijn toch die mannen die voor dag en dauw onderweg zijn in hun busjes naar bouwplaatsen in het land, terwijl de rest van Nederland nog slaapt? DrukTwee jaar lang keek hij mee bij de bouw van een woontoren in hartje Rotterdam. Hoofduitvoerder Stan moet de klus gaan klaren, die op zijn beurt een keten aan onderaannemers orkestreert. De druk is continu voelbaar in deze zowel ontluisterend als humoristische documentaire. Politiek incorrectTe zien zijn onder anderen een kraanmachinist die vanuit eenzame hoogte met grote precisie materialen op de plek zet en bouwvakkers die op de grond in weer en wind doorwerken. Ook registreert de camera in de keet en op de steiger zowel politiek incorrecte conversaties als intieme ontboezemingen over verliefdheid, ziekte en overlijden.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Documentaire waarin twee jaar lang een bouwproject in Rotterdam wordt gevolgd, van de eerste paal tot de oplevering, om een inzicht te krijgen in de leefwereld van bouwvakkers.

Busjes
Filmmaker Geertjan Lassche vroeg zich af: wie zijn toch die mannen die voor dag en dauw onderweg zijn in hun busjes naar bouwplaatsen in het land, terwijl de rest van Nederland nog slaapt?

Druk
Twee jaar lang keek hij mee bij de bouw van een woontoren in hartje Rotterdam. Hoofduitvoerder Stan moet de klus gaan klaren, die op zijn beurt een keten aan onderaannemers orkestreert. De druk is continu voelbaar in deze zowel ontluisterend als humoristische documentaire.

Politiek incorrect
Te zien zijn onder anderen een kraanmachinist die vanuit eenzame hoogte met grote precisie materialen op de plek zet en bouwvakkers die op de grond in weer en wind doorwerken. Ook registreert de camera in de keet en op de steiger zowel politiek incorrecte conversaties als intieme ontboezemingen over verliefdheid, ziekte en overlijden.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Jongens van de Bouw of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV