Kijk LIVE naar het carbidschieten van Omroep Gelderland

Kijk LIVE naar het carbidschieten van Omroep Gelderland

Kijk LIVE naar het <em>carbidschieten</em> van Omroep Gelderland Kijk hierboven op 31 december vanaf 14.00 uur LIVE naar het carbidschieten van Omroep Gelderland. Het is al jaren een geliefde traditie in het oosten van het land: carbidschieten. Veel groepen van vrienden en familieleden doen het op eigen terrein, maar er worden ook grote carbidschiet-evenementen georganiseerd. Dat doet ook Omroep Gelderland. Melbusdeksels en voetballenMaar hoe werkt het carbidschieten precies? Er wordt een beetje calciumcarbide (of 'carbid') in een melkbus gedaan en nat gemaakt met water. Vervolgens wordt de bus afgesloten met een melkbusdeksel of een bal (meestal een voetbal). Er wordt een tijdje gewacht, zodat er ethyn wordt opgebouwd. Aan de zijkant van de bus wordt het met een bougie of een simpele astronaut aangestoken, waarna de deksel of bal met een enorme knal tientallen meters de lucht in schiet. Kijk hierboven op 31 december vanaf 14.00 uur LIVE naar het carbidschieten van Omroep Gelderland. SBS 6 viert Oud en Nieuw met Linda de Mol, Marco Borsato en Jochem Myjer Bekijk deze video » NIKKIE IN CONCERT is op oudejaarsavond te zien bij RTL 5 Bekijk deze video »
Live :
Kijk LIVE naar het carbidschieten van Omroep Gelderland

Kijk hierboven op 31 december vanaf 14.00 uur LIVE naar het carbidschieten van Omroep Gelderland.

Het is al jaren een geliefde traditie in het oosten van het land: carbidschieten. Veel groepen van vrienden en familieleden doen het op eigen terrein, maar er worden ook grote carbidschiet-evenementen georganiseerd. Dat doet ook Omroep Gelderland.

Melbusdeksels en voetballen
Maar hoe werkt het carbidschieten precies? Er wordt een beetje calciumcarbide (of 'carbid') in een melkbus gedaan en nat gemaakt met water. Vervolgens wordt de bus afgesloten met een melkbusdeksel of een bal (meestal een voetbal). Er wordt een tijdje gewacht, zodat er ethyn wordt opgebouwd. Aan de zijkant van de bus wordt het met een bougie of een simpele astronaut aangestoken, waarna de deksel of bal met een enorme knal tientallen meters de lucht in schiet.

Kijk hierboven op 31 december vanaf 14.00 uur LIVE naar het carbidschieten van Omroep Gelderland.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Kijk LIVE naar het carbidschieten van Omroep Gelderland of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV