Andere Tijden Sport gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Sport gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Sport gemist? Bekijk hier de hele uitzending De tweede aflevering van Andere Tijden Sport deze winter gaat over Falko Zandstra, de gespierde spijker. IdoolBegin jaren 90 is hij de sensatie van het Nederlandse schaatsen: Falko Zandstra. Een supertalent, dat schijnbaar moeiteloos titels aaneenrijgt. Zijn laconieke, jongensachtige voorkomen maakt hem tot een idool. TijdperkPosters van de 'gespierde spijker' hangen in meisjeskamers. Kenners weten het zeker: dit is het begin van het tijdperk Falko. Maar dat wordt het niet. VerdwenenRintje Ritsma, de man die tot dan toe in Falko's schaduw reed, wordt de grote kampioen van de jaren negentig. Zo snel als Falko kwam, zo snel verdwijnt hij ook weer van het toneel. Wat ging er mis? Femke Kok na brons op 500 meter NK Afstanden: "Wat win ik dan?" Bekijk deze video » Irene Schouten verbaast zichzelf met WK-ticket op 5.000 meter Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

De tweede aflevering van Andere Tijden Sport deze winter gaat over Falko Zandstra, de gespierde spijker.

Idool
Begin jaren 90 is hij de sensatie van het Nederlandse schaatsen: Falko Zandstra. Een supertalent, dat schijnbaar moeiteloos titels aaneenrijgt. Zijn laconieke, jongensachtige voorkomen maakt hem tot een idool.

Tijdperk
Posters van de 'gespierde spijker' hangen in meisjeskamers. Kenners weten het zeker: dit is het begin van het tijdperk Falko. Maar dat wordt het niet.

Verdwenen
Rintje Ritsma, de man die tot dan toe in Falko's schaduw reed, wordt de grote kampioen van de jaren negentig. Zo snel als Falko kwam, zo snel verdwijnt hij ook weer van het toneel. Wat ging er mis?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Andere Tijden Sport
Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden Sport of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen