De publieke tribune gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De publieke tribune gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De publieke tribune gemist? Bekijk hier de hele uitzending De komende acht zondagen gaat Coen Verbraak weer het land in om voor zijn programma De publieke tribune met betrokken burgers te praten. Zij gaan in gesprek met bestuurders. Elke zondag om 23:00 uur op NPO 2. Persoonlijke ervaringenVerbraak gaat op zoek naar plekken waar actuele maatschappelijke spanningen de orde van de dag bepalen. Betrokken burgers vertellen ter plaatse over hun persoonlijke ervaringen, opgedaan in het leven van alledag. Niet hun meningen of opvattingen zijn leidend in het gesprek, het is hun ervaringsdeskundigheid waar het om gaat. BeleidOp grond daarvan bevragen zij bestuurders, in de hoop om hen aan het denken te zetten over de mogelijkheden voor een beleid dat zich meer plooit naar hun weerbarstige werkelijkheid. Slagen ze daarin? Of blijft het bij verwijzen naar andere instanties, wetten en praktische bezwaren? ROC MondriaanIn de eerste aflevering: vanaf het ROC Mondriaan in Den Haag zitten MBO-studenten, docenten, mentoren en stagiaires klaar om persoonlijke ervaringen en vragen voor te leggen aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven. Op1 en Jinek gebruiken allerlei trucjes om zo veel mogelijk kijkers te trekken Bekijk deze video » Angela de Jong lyrisch over Carrie ten Napel in Op1 Bekijk deze video »
Uitzending :
De publieke tribune

De komende acht zondagen gaat Coen Verbraak weer het land in om voor zijn programma De publieke tribune met betrokken burgers te praten. Zij gaan in gesprek met bestuurders. Elke zondag om 23:00 uur op NPO 2.

Persoonlijke ervaringen
Verbraak gaat op zoek naar plekken waar actuele maatschappelijke spanningen de orde van de dag bepalen. Betrokken burgers vertellen ter plaatse over hun persoonlijke ervaringen, opgedaan in het leven van alledag. Niet hun meningen of opvattingen zijn leidend in het gesprek, het is hun ervaringsdeskundigheid waar het om gaat.

Beleid
Op grond daarvan bevragen zij bestuurders, in de hoop om hen aan het denken te zetten over de mogelijkheden voor een beleid dat zich meer plooit naar hun weerbarstige werkelijkheid. Slagen ze daarin? Of blijft het bij verwijzen naar andere instanties, wetten en praktische bezwaren?

ROC Mondriaan
In de eerste aflevering: vanaf het ROC Mondriaan in Den Haag zitten MBO-studenten, docenten, mentoren en stagiaires klaar om persoonlijke ervaringen en vragen voor te leggen aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op De publieke tribune of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV