Oom Anne Faber onthult: "Kwaliteitsmedia kregen scoringsdrift en checkten feiten niet meer"

Oom Anne Faber onthult: "Kwaliteitsmedia kregen scoringsdrift en checkten feiten niet meer"

Oom <em>Anne Faber</em> onthult: &quot;Kwaliteitsmedia kregen scoringsdrift en checkten feiten niet meer&quot; De zaak van de vermoorde Anne Faber hield de gemoederen enkele jaren geleden flink bezig in Nederland, maar ook nu komt de familie van Faber nog naar buiten met schokkende onthullingen. Hans Faber, de oom van Anne, onthulde bij Jinek dat zelfs de kwaliteitsmedia destijds meegingen in de 'scoringsdrift'. Helikopter afgehuurdToen de zaak groter en groter werd, ontstond er volgens Faber een soort 'hijgerigheid' in de media, waardoor het checken van de feiten op een lager pitje werd gezet. De familie werd niet om wederhoor gevraagd, foto's werden van Facebook geplukt en het ANP huurde zelfs een helikopter in om de plek waar ze was gevonden te fotograferen. Nu probeert de familie Faber andere families met soortgelijke ervaringen te helpen. Bekijk het gesprek met Hans Faber in Jinek hierboven. Vader Anne Faber vond het terecht dat Theo Hiddema gruwelijke feiten voorlas Bekijk deze video » Michael P., moordenaar Anne Faber, dreigt met zelfmoord Bekijk deze video » Oom Anne Faber: 'Bizar dat Michael P. mogelijk terugkeert in maatschappij' Bekijk deze video » Michael P. teleurgesteld over straf na hoger beroep Bekijk deze video »
Talkshow :
Oom Anne Faber onthult: "Kwaliteitsmedia kregen scoringsdrift en checkten feiten niet meer"

De zaak van de vermoorde Anne Faber hield de gemoederen enkele jaren geleden flink bezig in Nederland, maar ook nu komt de familie van Faber nog naar buiten met schokkende onthullingen. Hans Faber, de oom van Anne, onthulde bij Jinek dat zelfs de kwaliteitsmedia destijds meegingen in de 'scoringsdrift'.

Helikopter afgehuurd
Toen de zaak groter en groter werd, ontstond er volgens Faber een soort 'hijgerigheid' in de media, waardoor het checken van de feiten op een lager pitje werd gezet. De familie werd niet om wederhoor gevraagd, foto's werden van Facebook geplukt en het ANP huurde zelfs een helikopter in om de plek waar ze was gevonden te fotograferen. Nu probeert de familie Faber andere families met soortgelijke ervaringen te helpen.

Bekijk het gesprek met Hans Faber in Jinek hierboven.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Oom Anne Faber onthult: "Kwaliteitsmedia kregen scoringsdrift en checkten feiten niet meer" of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen