Dit is Hallstatt in Oostenrijk, ook bekend als Frozen-dorp

Dit is Hallstatt in Oostenrijk, ook bekend als Frozen-dorp

Dit is <em>Hallstatt</em> in Oostenrijk, ook bekend als <em>Frozen-dorp</em> Het Oostenrijkse dorpje Hallstatt is de laatste tijd veel in het nieuws vanwege de massale toeristenstroom: jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen toeristen de idyllische plek, die volgens geruchten de inspiratie zou zijn voor de Disney-hitfilm Frozen. MaatregelenDat blijkt echter niet waar te zijn maar de bezoekers maakt dat niets uit: ze betreden het slechts 800 inwoners tellende dorpje dag in dag uit en drijven de burgemeester tot wanhoop. Het dwingt hem tot maatregelen: vanaf mei dit jaar mogen nog maximaal 54 touringcars toeristen afleveren en die moeten minstens 2,5 uur blijven, in de hoop dat de bezoekers ook uit eten gaan en de lokale middenstand spekken, aldus de NOS. Bekijk in de video hierboven wat Hallstatt zo bijzonder maakt. Bekijk ook Bekijk nieuwe trailer van Frozen 2 met Nederlandse ondertiteling Bekijk deze video » Frozen 2 in première: vanwaar de keuze voor sterke Elsa en Anna? Bekijk deze video »
Nieuws :
Dit is Hallstatt in Oostenrijk, ook bekend als Frozen-dorp

Het Oostenrijkse dorpje Hallstatt is de laatste tijd veel in het nieuws vanwege de massale toeristenstroom: jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen toeristen de idyllische plek, die volgens geruchten de inspiratie zou zijn voor de Disney-hitfilm Frozen.

Maatregelen
Dat blijkt echter niet waar te zijn maar de bezoekers maakt dat niets uit: ze betreden het slechts 800 inwoners tellende dorpje dag in dag uit en drijven de burgemeester tot wanhoop. Het dwingt hem tot maatregelen: vanaf mei dit jaar mogen nog maximaal 54 touringcars toeristen afleveren en die moeten minstens 2,5 uur blijven, in de hoop dat de bezoekers ook uit eten gaan en de lokale middenstand spekken, aldus de NOS. Bekijk in de video hierboven wat Hallstatt zo bijzonder maakt.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Dit is Hallstatt in Oostenrijk, ook bekend als Frozen-dorp of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen