Langs de Rijn gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Langs de Rijn gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Langs de Rijn: wijn en flessenpost

Langs de Rijn In deze derde aflevering gaan schrijver en Rijnkenner Martin Hendriksma en presentator Huub Stapel verder met hun reis langs de levensader van Europa, de rivier de Rijn. Ze ontdekken dat de Rijn ook een gulle gever is. WijnteeltDe rivier verzwelgt niet alleen huizen en mensen, maar is ook een gulle gever. Eeuwenlang trad de Rijn buiten haar oevers en daarom is het gebied rond Eltville am Rhein de perfecte ondergrond voor wijnteelt. ProevenMartin en Huub bezoeken klooster Eberback, waar al vanaf de 12e eeuw wijn wordt gemaakt en verhandeld. En natuurlijk moet er een slokje geproefd worden. FlessenpostIn Bingen am Rhein ontmoeten ze kunstenaar Joachim Römer, die hier flessenpost verzamelt. Zijn verzameling van ruim 1500 flessen bevat vele ontroerende en romantische berichten van mensen die hun geheimen deelden met 'vader Rijn'.
Uitzending :
Langs de Rijn

In deze derde aflevering gaan schrijver en Rijnkenner Martin Hendriksma en presentator Huub Stapel verder met hun reis langs de levensader van Europa, de rivier de Rijn. Ze ontdekken dat de Rijn ook een gulle gever is.

Wijnteelt
De rivier verzwelgt niet alleen huizen en mensen, maar is ook een gulle gever. Eeuwenlang trad de Rijn buiten haar oevers en daarom is het gebied rond Eltville am Rhein de perfecte ondergrond voor wijnteelt.

Proeven
Martin en Huub bezoeken klooster Eberback, waar al vanaf de 12e eeuw wijn wordt gemaakt en verhandeld. En natuurlijk moet er een slokje geproefd worden.

Flessenpost
In Bingen am Rhein ontmoeten ze kunstenaar Joachim Römer, die hier flessenpost verzamelt. Zijn verzameling van ruim 1500 flessen bevat vele ontroerende en romantische berichten van mensen die hun geheimen deelden met 'vader Rijn'.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Langs de Rijn of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV