Steeds meer nare verhalen in zaak-Ruinerwold: "Vaders wil was wet"

Steeds meer nare verhalen in zaak-Ruinerwold: "Vaders wil was wet"

Steeds meer nare verhalen in zaak-Ruinerwold: "Vaders wil was wet" Uit het verhaal van het Openbaar Ministerie (OM) blijkt dat de oudste kinderen naar school mochten, maar sociaal contact was er niet. Ze mochten niet met vriendjes spelen en niet naar feestjes: “Vaders wil was wet”, zo klinkt het. Zelfs als hun vader even weg was, laten de kinderen weten niet van het terrein af te durven. Volgens Gerrit Jan van D. en Josef B. zou contact met de buitenwereld “je onrein maken”. VrijheidsberovingGerrit Jan en Josef kennen elkaar sinds de jaren ’80 en delen dezelfde geloofsovertuiging. Volgens het OM was Josef de schakel tussen de buiten- en binnenwereld van het gezin. Zonder zijn hulp hadden ze niet zo lang verborgen kunnen blijven. De twee verdachten worden beiden aangeklaagd voor vrijheidsberoving van de kinderen, maar ook van de Oostenrijkse volgeling Hermann S. Hij zou maandenlang zijn vastgehouden en zelfs zijn opgehangen aan zijn handen en voeten. Daarnaast worden ze ook aangeklaagd voor het witwassen van geld. Er is bijna honderdduizend euro contant geld gevonden op de boerderij. Waar dat geld precies vandaan komt wordt nog onderzocht", meldt Hart van Nederland. HersenbloedingGerrit Jan heeft ook zijn kinderen mishandeld en seksueel misbruikt: "Hij zou zijn tweede zoon en oudste dochter hebben misbruikt tussen hun twaalfde en vijftiende jaar", aldus HvN. Gerrit Jan zou in 2016 een hersenbloeding gehad hebben, waardoor hij nu niet meer kan praten. Vooralsnog is Gerrit Jan dus ook niet verhoord. De rechter wil uitgezocht hebben of er met Gerrit Jan gepraat kan worden en of hij het begrijpt. Zijn advocaat Robert Snorn zegt met zijn cliënt tot op zekere hoogte te kunnen communiceren. Vooral gesloten vragen waar de verdachte ja of nee op kan zeggen en handgebaren zouden lukken. De advocaat van Josef, Yehudi Moszkowicz, wil dat Gerrit Jan zo snel mogelijk verhoord wordt. Snorn wil graag dat de rechters Gerrit Jan verhoren in het Pieter Baan Centrum of in het penitentiaire ziekenhuis Scheveningen. Getuige Josef B.Moszkowicz laat weten dat zijn cliënt Josef niet alleen een verdachte is in de zaak, maar ook een belangrijke getuige. Daarnaast wil hij graag de dagboeken van Gerrit Jan kunnen lezen, hem zelf vragen stellen, spreken met zijn kinderen, met de mishandelde Oostenrijker en een Engelse dame die zich korte tijd aansloot bij het gezin, meldt HvN bij bovenstaande video. Bekijk hierboven de Hart van Nederland-video met daarin meer details over de zaak-Ruinerwold. Gezin in boerderij Ruinerwold was bekend bij instanties Bekijk deze video » Ruinerwold: "Gerrit Jan van D. was godsdienststichter met zwaar psychische aandoening" Bekijk deze video » Ruinerwold: Ex-minnares van Gerrit Jan van D. deelt dramatisch verhaal Bekijk deze video »
Nieuws :
Steeds meer nare verhalen in zaak-Ruinerwold: "Vaders wil was wet"

Uit het verhaal van het Openbaar Ministerie (OM) blijkt dat de oudste kinderen naar school mochten, maar sociaal contact was er niet. Ze mochten niet met vriendjes spelen en niet naar feestjes: “Vaders wil was wet”, zo klinkt het. Zelfs als hun vader even weg was, laten de kinderen weten niet van het terrein af te durven. Volgens Gerrit Jan van D. en Josef B. zou contact met de buitenwereld “je onrein maken”.

Vrijheidsberoving
Gerrit Jan en Josef kennen elkaar sinds de jaren ’80 en delen dezelfde geloofsovertuiging. Volgens het OM was Josef de schakel tussen de buiten- en binnenwereld van het gezin. Zonder zijn hulp hadden ze niet zo lang verborgen kunnen blijven. De twee verdachten worden beiden aangeklaagd voor vrijheidsberoving van de kinderen, maar ook van de Oostenrijkse volgeling Hermann S. Hij zou maandenlang zijn vastgehouden en zelfs zijn opgehangen aan zijn handen en voeten. Daarnaast worden ze ook aangeklaagd voor het witwassen van geld. Er is bijna honderdduizend euro contant geld gevonden op de boerderij. Waar dat geld precies vandaan komt wordt nog onderzocht", meldt Hart van Nederland.

Hersenbloeding
Gerrit Jan heeft ook zijn kinderen mishandeld en seksueel misbruikt: "Hij zou zijn tweede zoon en oudste dochter hebben misbruikt tussen hun twaalfde en vijftiende jaar", aldus HvN. Gerrit Jan zou in 2016 een hersenbloeding gehad hebben, waardoor hij nu niet meer kan praten. Vooralsnog is Gerrit Jan dus ook niet verhoord. De rechter wil uitgezocht hebben of er met Gerrit Jan gepraat kan worden en of hij het begrijpt. Zijn advocaat Robert Snorn zegt met zijn cliënt tot op zekere hoogte te kunnen communiceren. Vooral gesloten vragen waar de verdachte ja of nee op kan zeggen en handgebaren zouden lukken. De advocaat van Josef, Yehudi Moszkowicz, wil dat Gerrit Jan zo snel mogelijk verhoord wordt. Snorn wil graag dat de rechters Gerrit Jan verhoren in het Pieter Baan Centrum of in het penitentiaire ziekenhuis Scheveningen.

Getuige Josef B.
Moszkowicz laat weten dat zijn cliënt Josef niet alleen een verdachte is in de zaak, maar ook een belangrijke getuige. Daarnaast wil hij graag de dagboeken van Gerrit Jan kunnen lezen, hem zelf vragen stellen, spreken met zijn kinderen, met de mishandelde Oostenrijker en een Engelse dame die zich korte tijd aansloot bij het gezin, meldt HvN bij bovenstaande video.

Bekijk hierboven de Hart van Nederland-video met daarin meer details over de zaak-Ruinerwold.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Steeds meer nare verhalen in zaak-Ruinerwold: "Vaders wil was wet" of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV