Docu Terug naar de Akbarstraat gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Terug naar de Akbarstraat gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Terug naar de Akbarstraat gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de tweedelige documentaire 'Terug naar de Akbarstraat' gaat Felix Rottenberg terug naar de Kolenkitbuurt in Amsterdam West, waar hij in 2002 een docureeks filmde. Woensdag 22 en donderdag 23 januari rond 22:20 uur op NPO 2. VeranderingenFelix Rottenberg gaat terug naar de ooit 'slechtste wijk van Nederland'. Hij ontdekt grote veranderingen. Door de stedelijke vernieuwing wonen arm, rijk, zwart en wit nu naast elkaar. Witte middenklasseDe langstzittende bewoners blijken veelal de mensen te zijn die in de oude serie 'allochtonen' werden genoemd, en 'de nieuwkomer' in de wijk blijkt de witte middenklasse. Hoe pakt dat uit? En wie moet zich aanpassen aan wie? KritiekFelix Rottenberg treedt de bewoners met open vizier tegemoet en zoekt de kritiek op. Klopt - met de kennis van nu - het beeld dat hij in 2002 schetste van de problemen in de wijk? Antropoloog en wijkbewoner Sinan Çankaya vindt van niet. Hij signaleert dat grote stadsproblemen onterecht worden geprojecteerd op mensen met een migratieachtergrond. Koning Willem-Alexander in troonrede over migranten: "Ieder land moet zijn deel doen" Bekijk deze video » Ex-migranten zorgen voor een overvolle daklozenopvang: "Dat is voor deze mensen niet bedoeld" Bekijk deze video »
Uitzending :
Terug naar de Akbarstraat

In de tweedelige documentaire 'Terug naar de Akbarstraat' gaat Felix Rottenberg terug naar de Kolenkitbuurt in Amsterdam West, waar hij in 2002 een docureeks filmde. Woensdag 22 en donderdag 23 januari rond 22:20 uur op NPO 2.

Veranderingen
Felix Rottenberg gaat terug naar de ooit 'slechtste wijk van Nederland'. Hij ontdekt grote veranderingen. Door de stedelijke vernieuwing wonen arm, rijk, zwart en wit nu naast elkaar.

Witte middenklasse
De langstzittende bewoners blijken veelal de mensen te zijn die in de oude serie 'allochtonen' werden genoemd, en 'de nieuwkomer' in de wijk blijkt de witte middenklasse. Hoe pakt dat uit? En wie moet zich aanpassen aan wie?

Kritiek
Felix Rottenberg treedt de bewoners met open vizier tegemoet en zoekt de kritiek op. Klopt - met de kennis van nu - het beeld dat hij in 2002 schetste van de problemen in de wijk? Antropoloog en wijkbewoner Sinan Çankaya vindt van niet. Hij signaleert dat grote stadsproblemen onterecht worden geprojecteerd op mensen met een migratieachtergrond.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Terug naar de Akbarstraat of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV