NOS Bevrijdingsjournaal januari 1945 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Bevrijdingsjournaal januari 1945 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Bevrijdingsjournaal januari 1945 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond start een nieuwe serie Bevrijdingsjournaals. Een week lang volgt Herman van der Zandt de gebeurtenissen van 75 jaar geleden, op televisie gebracht met de technieken en kennis van nu. Dagelijks direct na het NOS Journaal van 20 uur. AnalyseChrist Klep en Willemijn Hoebert staan Herman terzijde voor de analyse van de militaire bewegingen, respectievelijk de rol van het weer in de gebeurtenissen van die januarimaand van 1945. HongerwinterDe nadruk ligt op twee onderwerpen: het ene is de Hongerwinter. Door de spoorwegstaking en de dichtgevroren waterwegen begint de voedselsituatie nijpend te worden. Het andere onderwerp speelt aan het Oostfront. Russische troepen bevrijden in Polen vernietigingskamp Auschwitz. Andere uitzendingenEerder waren er series Bevrijdingsjournaals rond D-Day en operatie Market Garden. Later dit jaar volgen nog serie over de bevrijding van Nederland (eind april/begin mei) en de capitulatie van Japan (augustus).
Uitzending :
NOS Bevrijdingsjournaal januari 1945

Vanavond start een nieuwe serie Bevrijdingsjournaals. Een week lang volgt Herman van der Zandt de gebeurtenissen van 75 jaar geleden, op televisie gebracht met de technieken en kennis van nu. Dagelijks direct na het NOS Journaal van 20 uur.

Analyse
Christ Klep en Willemijn Hoebert staan Herman terzijde voor de analyse van de militaire bewegingen, respectievelijk de rol van het weer in de gebeurtenissen van die januarimaand van 1945.

Hongerwinter
De nadruk ligt op twee onderwerpen: het ene is de Hongerwinter. Door de spoorwegstaking en de dichtgevroren waterwegen begint de voedselsituatie nijpend te worden. Het andere onderwerp speelt aan het Oostfront. Russische troepen bevrijden in Polen vernietigingskamp Auschwitz.

Andere uitzendingen
Eerder waren er series Bevrijdingsjournaals rond D-Day en operatie Market Garden. Later dit jaar volgen nog serie over de bevrijding van Nederland (eind april/begin mei) en de capitulatie van Japan (augustus).

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op NOS Bevrijdingsjournaal januari 1945 of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV