NOS Nationale Holocaust Herdenking gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Nationale Holocaust Herdenking gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Nationale Holocaust Herdenking gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd door het Russische leger. In de loop der jaren is het nazi-vernietigingskamp hét symbool geworden voor de Holocaust. MonumentDe Nationale Herdenking concentreert zich vandaag rond het Wertheimpark in Amsterdam. Daar, bij het Spiegelmonument 'Nooit meer Auschwitz', worden toespraken gehouden door onder andere minister-president Rutte, de Amsterdamse burgemeester Halsema en Eva Weyl, een overlevende van doorgangskamp Westerbork. Daarna worden kransen gelegd. ArtsEerst is een aantal reportages te zien. Een daarvan gaat over het lot van Ed de Wind, een joodse arts die de bevrijding van Auschwitz meemaakte en door de Russen werd gevraagd te helpen bij de verzorging van zijn mede-gevangenen. Op1 gemist? Eddy de Wind schreef als enige boek vanuit Auschwitz Bekijk deze video » KoningVerder is er aandacht voor het tijdelijke lichtmonument Levenslicht, dat in een groot aantal plaatsen in het hele land te zien is rond de Holocaustherdenking. Ook is er een reportage over het bezoek dat koning Willem-Alexander eerder bracht aan het World Holocaust Forum in Israël en aan het Nederlandse zorgcentrum Beth Juliana, waar hij sprak met in Nederland opgegroeide Joodse overlevenden. ConservatorPresentator Rob Trip ontvangt in de uitzending Annemiek Gringold, conservator van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam. Leo Blokhuis neemt je in Achter de dijken mee in Amsterdamse razzia Bekijk deze video » Achter De Dijken: Leo Blokhuis bezoekt bolwerk voor Joodse onderduikers Bekijk deze video »
Uitzending :
NOS Nationale Holocaust Herdenking

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd door het Russische leger. In de loop der jaren is het nazi-vernietigingskamp hét symbool geworden voor de Holocaust.

Monument
De Nationale Herdenking concentreert zich vandaag rond het Wertheimpark in Amsterdam. Daar, bij het Spiegelmonument 'Nooit meer Auschwitz', worden toespraken gehouden door onder andere minister-president Rutte, de Amsterdamse burgemeester Halsema en Eva Weyl, een overlevende van doorgangskamp Westerbork. Daarna worden kransen gelegd.

Arts
Eerst is een aantal reportages te zien. Een daarvan gaat over het lot van Ed de Wind, een joodse arts die de bevrijding van Auschwitz meemaakte en door de Russen werd gevraagd te helpen bij de verzorging van zijn mede-gevangenen.

Koning
Verder is er aandacht voor het tijdelijke lichtmonument Levenslicht, dat in een groot aantal plaatsen in het hele land te zien is rond de Holocaustherdenking. Ook is er een reportage over het bezoek dat koning Willem-Alexander eerder bracht aan het World Holocaust Forum in Israël en aan het Nederlandse zorgcentrum Beth Juliana, waar hij sprak met in Nederland opgegroeide Joodse overlevenden.

Conservator
Presentator Rob Trip ontvangt in de uitzending Annemiek Gringold, conservator van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op NOS Nationale Holocaust Herdenking of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV