Pointer gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Pointer gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Pointer gemist? Bekijk hier de hele uitzending In een nieuwe aflevering van het onderzoeksprogramma Pointer vanavond aandacht voor de slecht beveiligde beveiligingscamera's in Nederland. OngehinderdPointer heeft de exacte locaties van ruim vijftig Nederlandse beveiligingscamera's achterhaald. Deze camera's zijn niet of slecht beveiligd. Ze zijn zonder te hacken vindbaar en in te zien: iedereen met een browser en wat zoekvaardigheden kan ze gebruiken en ongehinderd meekijken. VerantwoordelijkheidDe verantwoordelijkheid hiervoor ligt grotendeels bij de producenten van deze camera's. Onvolledige gebruiksaanwijzingen, standaardwachtwoorden en verouderde software zorgen ervoor dat consumenten deze camera's ophangen en zich veilig wanen. MeekijkenIn werkelijkheid kan iedereen meekijken met gevoelige en intieme beelden. Sommige camera's staan zo open dat zelfs het controlepaneel te bedienen is. DataHet programma Pointer brengt een aantal keer peer jaar verdiepende visuele verhalen, gebaseerd op onderzoek naar data en gegevens. Weinig privacy voor Amsterdammers: "Je wordt zo door acht camera's gefilmd" Bekijk deze video » Steeds meer beveiligingscamera's op scholen wegens vechtpartijen Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In een nieuwe aflevering van het onderzoeksprogramma Pointer vanavond aandacht voor de slecht beveiligde beveiligingscamera's in Nederland.

Ongehinderd
Pointer heeft de exacte locaties van ruim vijftig Nederlandse beveiligingscamera's achterhaald. Deze camera's zijn niet of slecht beveiligd. Ze zijn zonder te hacken vindbaar en in te zien: iedereen met een browser en wat zoekvaardigheden kan ze gebruiken en ongehinderd meekijken.

Verantwoordelijkheid
De verantwoordelijkheid hiervoor ligt grotendeels bij de producenten van deze camera's. Onvolledige gebruiksaanwijzingen, standaardwachtwoorden en verouderde software zorgen ervoor dat consumenten deze camera's ophangen en zich veilig wanen.

Meekijken
In werkelijkheid kan iedereen meekijken met gevoelige en intieme beelden. Sommige camera's staan zo open dat zelfs het controlepaneel te bedienen is.

Data
Het programma Pointer brengt een aantal keer peer jaar verdiepende visuele verhalen, gebaseerd op onderzoek naar data en gegevens.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Pointer
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Pointer of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV