Oscars 2020: Gebrek aan diversiteit bij de Oscars ligt hoger dan ooit te voren

Oscars 2020: Gebrek aan diversiteit bij de Oscars ligt hoger dan ooit te voren

Oscars 2020: Gebrek aan diversiteit bij de Oscars ligt hoger dan ooit te voren Van de meer dan 150 nominaties waren er dit jaar maar 5 artiesten van kleur genomineerd voor de Oscars. Van die 5 gingen er maar 2 naar huis met een Academy Award. Al jaren krijgen de Oscars kritiek voor hun gebrek aan diversiteit. #OscarsSoWhiteIn 2015 werd de award show geboycot omdat mensen gefrustreerd waren door het gebrek aan etnische diversiteit. Dat jaar werd de hashtag #OscarsSoWhite gelanceerd. De jaren daarna waren er meer nominaties voor zwarte artiesten maar met een schamele 5 nominaties is dit jaar een nieuw diepte punt. Bekijk hierboven het hele fragment van NowThis over het gebrek aan etnische diversiteit bij de Oscars. Oscars 2020: Welke celebrity heeft de beste red carpet look? Bekijk deze video » Oscars 2020: Shia LaBeouf en Zack Gottsagen zijn het schattigste duo van de avond Bekijk deze video » Leco van Zadelhoff bespreekt jurken bij de Oscars: "Thema was more is more" Bekijk deze video » Veel moeders op de rode loper tijdens de Oscars: ''Dat is natuurlijk de allermooiste accessoire'' Bekijk deze video »
Entertainment :
Oscars 2020: Gebrek aan diversiteit bij de Oscars ligt hoger dan ooit te voren

Van de meer dan 150 nominaties waren er dit jaar maar 5 artiesten van kleur genomineerd voor de Oscars. Van die 5 gingen er maar 2 naar huis met een Academy Award. Al jaren krijgen de Oscars kritiek voor hun gebrek aan diversiteit.

#OscarsSoWhite
In 2015 werd de award show geboycot omdat mensen gefrustreerd waren door het gebrek aan etnische diversiteit. Dat jaar werd de hashtag #OscarsSoWhite gelanceerd. De jaren daarna waren er meer nominaties voor zwarte artiesten maar met een schamele 5 nominaties is dit jaar een nieuw diepte punt.

Bekijk hierboven het hele fragment van NowThis over het gebrek aan etnische diversiteit bij de Oscars.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Oscars 2020: Gebrek aan diversiteit bij de Oscars ligt hoger dan ooit te voren of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV