Dit is de Taalvout Van Het Jaar 2019: Duitsers 'welkom' op drijfzand?

Dit is de Taalvout Van Het Jaar 2019: Duitsers 'welkom' op drijfzand?

De Taalvout Van Het Jaar 2019 is bekendgemaakt. Er is een winnaar uitgeroepen, waarbij een taalfout voor een hele pijnlijke boodschap zorgt richting Duitsers. Deze prijs is een initiatief van de website Taalvoutjes.

Duitse vertaling heeft ‘iets’ andere betekenis
Op een bord wordt gewaarschuwd voor drijfzand, in vier verschillende talen. Zo is er ‘pas op drijfzand’ te lezen, evenals de vertalingen in het Engels en Frans. Alleen de Duitse vertaling is nogal anders en daarom vrij pijnlijk: herzlich wilkommen, oftewel hartelijk welkom…

Bekijk de winnaar van de grootste taalfout van het jaar en een aantal andere genomineerden in de video van Goedemorgen Nederland hieronder.

Dit is de Taalvout Van Het Jaar 2019: Duitsers 'welkom' op drijfzand? De Taalvout Van Het Jaar 2019 is bekendgemaakt. Er is een winnaar uitgeroepen, waarbij een taalfout voor een hele pijnlijke boodschap zorgt richting Duitsers. Deze prijs is een initiatief van de website Taalvoutjes. Duitse vertaling heeft ‘iets’ andere betekenisOp een bord wordt gewaarschuwd voor drijfzand, in vier verschillende talen. Zo is er ‘pas op drijfzand’ te lezen, evenals de vertalingen in het Engels en Frans. Alleen de Duitse vertaling is nogal anders en daarom vrij pijnlijk: herzlich wilkommen, oftewel hartelijk welkom… Bekijk de winnaar van de grootste taalfout van het jaar en een aantal andere genomineerden in de video van Goedemorgen Nederland hieronder. Igmar Felicia begaat hilarische blunder op de radio Bekijk deze video » Mattie Valk maakt Marieke Elsinga belachelijk: "Ken je het alfabet wel?" Bekijk deze video »
TV :
Dit is de Taalvout Van Het Jaar 2019: Duitsers 'welkom' op drijfzand?
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dit is de Taalvout Van Het Jaar 2019: Duitsers 'welkom' op drijfzand? of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV