Arjen Lubach snapt niets van vrije markt: "Amazon heeft het kapitalisme uitgespeeld"

Arjen Lubach snapt niets van vrije markt: "Amazon heeft het kapitalisme uitgespeeld"

Arjen Lubach snapt niets van vrije markt: "Amazon heeft het kapitalisme uitgespeeld" Alle fragmenten van aflevering 1 Zondag met Lubach Lubach over Coronavirus: "Liedje Lex Gaarthuis blijf bestaan in archieven DWDD" Bekijk deze video » Zondag met Lubach gemist? ZelfproMotie nieuwe trend in Tweede Kamer Bekijk deze video » Lubach over tweet Thierry Baudet: "Er hadden marokkanen in de trein kunnen zitten" Bekijk deze video » Arjen Lubach snapt niets van vrije markt: "Amazon heeft het kapitalisme uitgespeeld" Bekijk deze video » Het hoofdonderwerp van de eerste aflevering is het opkomende "nieuwe communisme", de monopoliepositie van de grote, Amerikaanse bedrijven. Lubach probeert de vrije markt beknopt uit te leggen. Waar gaat het kapitalisme heen? Veel grote bedrijven, zoals Uber en Takeaway, kunnen blijven bestaan dankzij rijke investeerders, ondanks dat ze vaak verlies draaien. Dat soort geld heet durfkapitaal. Lokale bedrijven moet hierdoor concurreren met bedrijven als Softbank, Apple en Amazon. Het plan is van deze bedrijven: de grootste worden en dan winst maken. Zondag met Lubach is iedere zondag om 21.20 uur te zien op NPO 3. Heb je een aflevering van Zondag met Lubach gemist? Je kunt elke uitzending en de leukste fragmenten terugkijken bij Gids.tv.
TV :
Arjen Lubach snapt niets van vrije markt: "Amazon heeft het kapitalisme uitgespeeld"

Alle fragmenten van aflevering 1 Zondag met Lubach

Het hoofdonderwerp van de eerste aflevering is het opkomende "nieuwe communisme", de monopoliepositie van de grote, Amerikaanse bedrijven. Lubach probeert de vrije markt beknopt uit te leggen.

Waar gaat het kapitalisme heen? Veel grote bedrijven, zoals Uber en Takeaway, kunnen blijven bestaan dankzij rijke investeerders, ondanks dat ze vaak verlies draaien. Dat soort geld heet durfkapitaal. Lokale bedrijven moet hierdoor concurreren met bedrijven als Softbank, Apple en Amazon. Het plan is van deze bedrijven: de grootste worden en dan winst maken.

Zondag met Lubach is iedere zondag om 21.20 uur te zien op NPO 3. Heb je een aflevering van Zondag met Lubach gemist? Je kunt elke uitzending en de leukste fragmenten terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Arjen Lubach snapt niets van vrije markt: "Amazon heeft het kapitalisme uitgespeeld" of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV