NOS Stories: Jens Nygaard Knudsen, bedenker van het LEGO-poppetje is overleden

NOS Stories: Jens Nygaard Knudsen, bedenker van het LEGO-poppetje is overleden

NOS Stories: Jens Nygaard Knudsen, bedenker van het LEGO-poppetje is overleden De 78-jarige LEGO-legende Jens Nygaard Knudsen, bedacht niet alleen het LEGO-poppetje, maar ook LEGO-Space. Hij werkte van 1968 tot 2000 voor het wereldberoemde speelgoedbedrijf, en is afgelopen week overleden. Dat meldt de creatief directeur van LEGO op Twitter. LEGO-poppetjeDe Deen begon met het ontwerpen van autootjes voor het bedrijf en mocht daarna grotere sets zoals brandweerkazernes vormgeven. In de jaren '70 bedacht Knudsen vijftig concepten voor wat later het welbekende LEGO-poppetje zou worden. Bekijk hierboven de NOS Stories-video waarin meer te horen is over Jens Nygaard Knudsen. Ben je fan van LEGO? De nieuwe spelshow LEGO Masters is vanaf zaterdag 11 april wekelijks om 20:00 uur te zien op RTL 4. Je kunt vanaf dan elke aflevering van LEGO Masters terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook Bekijk de promo van spelshow LEGO Masters dat vanaf 11 april op RTL 4 komt Bekijk deze video » Zien: Geniaal LEGO-idee van rolstoelgebruikster gaat viral Bekijk deze video »
Nieuws :
NOS Stories: Jens Nygaard Knudsen, bedenker van het LEGO-poppetje is overleden

De 78-jarige LEGO-legende Jens Nygaard Knudsen, bedacht niet alleen het LEGO-poppetje, maar ook LEGO-Space. Hij werkte van 1968 tot 2000 voor het wereldberoemde speelgoedbedrijf, en is afgelopen week overleden. Dat meldt de creatief directeur van LEGO op Twitter.

LEGO-poppetje
De Deen begon met het ontwerpen van autootjes voor het bedrijf en mocht daarna grotere sets zoals brandweerkazernes vormgeven. In de jaren '70 bedacht Knudsen vijftig concepten voor wat later het welbekende LEGO-poppetje zou worden.

Bekijk hierboven de NOS Stories-video waarin meer te horen is over Jens Nygaard Knudsen.

Ben je fan van LEGO? De nieuwe spelshow LEGO Masters is vanaf zaterdag 11 april wekelijks om 20:00 uur te zien op RTL 4. Je kunt vanaf dan elke aflevering van LEGO Masters terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op NOS Stories: Jens Nygaard Knudsen, bedenker van het LEGO-poppetje is overleden of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV