Jan Terlouw vindt carnavalswagen Aalst afschuwelijk: ''Dit is geen humor, dit is haat oproepen!''

Jan Terlouw vindt carnavalswagen Aalst afschuwelijk: ''Dit is geen humor, dit is haat oproepen!''

Schrijver en voormalig politicus Jan Terlouw spreekt morgen op de herdenking van de Februaristaking van 25 februari 1941, toen Nederlandse arbeiders massaal protesteerden tegen de Jodenvervolging door de Duitsers.

Vertoning van antisemitisme
Dit jaar waren er opnieuw Joodse karikaturen bij de carnavalsoptocht in Aalst. Op de carnavalswagen zijn poppen te zien van stereotype orthodoxe Joden met een 'haakneus' en zakken geld. Ook Terlouw vond het afschuwelijk. ''Het zijn dezelfde beelden die je in de dertiger jaren in nazi-Duitsland zag die leidde tot de Kristallnacht.'', meldde de schrijver ernstig.

Bekijk in de video hieronder het hele interview met Jan Terlouw. Je kunt alle uitzendingen en de leukste fragmenten van De Wereld Draait Door terugkijken bij Gids.tv.

Jan Terlouw vindt carnavalswagen Aalst afschuwelijk: ''Dit is geen humor, dit is haat oproepen!'' Schrijver en voormalig politicus Jan Terlouw spreekt morgen op de herdenking van de Februaristaking van 25 februari 1941, toen Nederlandse arbeiders massaal protesteerden tegen de Jodenvervolging door de Duitsers. Bo Hanna verdrietig dat antisemitisme toeneemt Bekijk deze video » Dominee Gremdaat over debatverharding: ''Stop met elkaar stinkhoer noemen!'' Bekijk deze video » Vertoning van antisemitismeDit jaar waren er opnieuw Joodse karikaturen bij de carnavalsoptocht in Aalst. Op de carnavalswagen zijn poppen te zien van stereotype orthodoxe Joden met een 'haakneus' en zakken geld. Ook Terlouw vond het afschuwelijk. ''Het zijn dezelfde beelden die je in de dertiger jaren in nazi-Duitsland zag die leidde tot de Kristallnacht.'', meldde de schrijver ernstig. Bekijk in de video hieronder het hele interview met Jan Terlouw. Je kunt alle uitzendingen en de leukste fragmenten van De Wereld Draait Door terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Jan Terlouw vindt carnavalswagen Aalst afschuwelijk: ''Dit is geen humor, dit is haat oproepen!''
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Jan Terlouw vindt carnavalswagen Aalst afschuwelijk: ''Dit is geen humor, dit is haat oproepen!'' of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV