Docu Rusland en de MH17 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Rusland en de MH17 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Rusland en de MH17 gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de documentaire Rusland en de MH17 bekijkt schrijver en journalist Pieter Waterdrinker het Rusland van Vladimir Poetin door zijn eigen ogen. RookgordijnWaterdrinker woont samen met zijn Russische vrouw Julia al meer dan twintig jaar in Rusland. Zijn leven is sinds de ramp met de MH17, vijf jaar geleden, totaal veranderd. Pieter ziet met eigen ogen hoe Russische staatsmedia een rookgordijn optrekken rond het neerschieten van het vliegtuig, waarbij 298 mensen om het leven kwamen, onder wie 193 Nederlanders. StrafprocesVijf jaar na het neerschieten van de MH17 begint op 9 maart in Den Haag het strafproces tegen vier verdachten: drie Russen en een Oekraïner. Volgens onderzoekers kwam de raket waarmee de Boeing werd neergeschoten uit Rusland, maar president Poetin ontkent in alle toonaarden. PoetinHoe komt het dat Rusland zo anders aankijkt tegen naar het neerschieten van de MH17 en hoe lukt het president Poetin om al meer dan twintig jaar aan de macht te blijven? Pieter Waterdrinker bezoekt in Sint-Petersburg het huis waar de familie Poetin woonde, de kerk waar Poetin tijdens de communistische jaren illegaal werd gedoopt en hij bezoekt een militaire academie, waar jonge kinderen worden opgeleid voor het leger. Koning Willem-Alexander doet oproep aan Rusland: "Werk mee aan MH17-onderzoek" Bekijk deze video » Vliegverbod boven crisisgebieden wordt geëist door MH17-nabestaanden Bekijk deze video »
Uitzending :
Rusland en de MH17 (WNL)

In de documentaire Rusland en de MH17 bekijkt schrijver en journalist Pieter Waterdrinker het Rusland van Vladimir Poetin door zijn eigen ogen.

Rookgordijn
Waterdrinker woont samen met zijn Russische vrouw Julia al meer dan twintig jaar in Rusland. Zijn leven is sinds de ramp met de MH17, vijf jaar geleden, totaal veranderd. Pieter ziet met eigen ogen hoe Russische staatsmedia een rookgordijn optrekken rond het neerschieten van het vliegtuig, waarbij 298 mensen om het leven kwamen, onder wie 193 Nederlanders.

Strafproces
Vijf jaar na het neerschieten van de MH17 begint op 9 maart in Den Haag het strafproces tegen vier verdachten: drie Russen en een Oekraïner. Volgens onderzoekers kwam de raket waarmee de Boeing werd neergeschoten uit Rusland, maar president Poetin ontkent in alle toonaarden.

Poetin
Hoe komt het dat Rusland zo anders aankijkt tegen naar het neerschieten van de MH17 en hoe lukt het president Poetin om al meer dan twintig jaar aan de macht te blijven? Pieter Waterdrinker bezoekt in Sint-Petersburg het huis waar de familie Poetin woonde, de kerk waar Poetin tijdens de communistische jaren illegaal werd gedoopt en hij bezoekt een militaire academie, waar jonge kinderen worden opgeleid voor het leger.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Rusland en de MH17 (WNL) of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV