Legendarische acteur Max von Sydow overleden: hoogtepunten uit zijn carrière

Legendarische acteur Max von Sydow overleden: hoogtepunten uit zijn carrière

De legendarische Zweedse acteur Max von Sydow is gisteren (8 maart) op 90-jarige leeftijd overleden. Von Sydow brak in de jaren vijftig internationaal door dankzij de vele samenwerkingen met de beroemde regisseur Ingmar Bergman en sindsdien is hij uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerde acteur.

Carrière in Zweden
Von Sydow speelde in tal van films geregisseerd door Bergman, maar zijn bekendste rol in de Zweedse taal was wellicht in The Seventh Seal (Det sjunde inseglet, 1957). Hierin vertolkte hij de ridder Antonius Block en het was de film die de Zweedse filmindustrie internationaal op de kaart zette. Ook met andere Zweedse filmmakers maakte Von Sydow prachtige films; zo was hij te zien in het veelbekroonde tweeluik The Emigrants (Utvandrarna, 1971) en The New Land (Nybyggarna, 1972) van Jan Troell en kreeg hij zijn eerste Oscarnominatie voor Pelle the Conqueror (Pelle erobreren, 1987).

Internationaal succes
Halverwege de jaren zestig begon Von Sydow zijn internationale carrière met zijn vertolking van Jezus Christus in The Greatest Story Ever Told. Daarna was hij in tal van klassiekers te zien, met als hoogtepunt The Exorcist (1973), waarvoor hij een Golden Globe-nominatie kreeg. Daarna schitterde Von Sydow in fantastische films als Three Days of the Condor (1975), Hannah and Her Sisters (1986), Awakenings (1990), Minority Report (2002), Shutter Island (2010) en Star Wars: The Force Awakens (2015). Hij kreeg een tweede Oscarnominatie voor Extremely Loud & Incredibly Close (2011) en was de laatste jaren ook te zien in de hitserie Game of Thrones.

Bekijk de hoogtepunten van Von Sydows samenwerkingen met Ingmar Bergman hieronder.

Legendarische acteur <em>Max von Sydow</em> overleden: hoogtepunten uit zijn carrière De legendarische Zweedse acteur Max von Sydow is gisteren (8 maart) op 90-jarige leeftijd overleden. Von Sydow brak in de jaren vijftig internationaal door dankzij de vele samenwerkingen met de beroemde regisseur Ingmar Bergman en sindsdien is hij uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerde acteur. Carrière in ZwedenVon Sydow speelde in tal van films geregisseerd door Bergman, maar zijn bekendste rol in de Zweedse taal was wellicht in The Seventh Seal (Det sjunde inseglet, 1957). Hierin vertolkte hij de ridder Antonius Block en het was de film die de Zweedse filmindustrie internationaal op de kaart zette. Ook met andere Zweedse filmmakers maakte Von Sydow prachtige films; zo was hij te zien in het veelbekroonde tweeluik The Emigrants (Utvandrarna, 1971) en The New Land (Nybyggarna, 1972) van Jan Troell en kreeg hij zijn eerste Oscarnominatie voor Pelle the Conqueror (Pelle erobreren, 1987). Max von Sydow schittert in Game of Thrones Internationaal succesHalverwege de jaren zestig begon Von Sydow zijn internationale carrière met zijn vertolking van Jezus Christus in The Greatest Story Ever Told. Daarna was hij in tal van klassiekers te zien, met als hoogtepunt The Exorcist (1973), waarvoor hij een Golden Globe-nominatie kreeg. Daarna schitterde Von Sydow in fantastische films als Three Days of the Condor (1975), Hannah and Her Sisters (1986), Awakenings (1990), Minority Report (2002), Shutter Island (2010) en Star Wars: The Force Awakens (2015). Hij kreeg een tweede Oscarnominatie voor Extremely Loud & Incredibly Close (2011) en was de laatste jaren ook te zien in de hitserie Game of Thrones. Bekijk de hoogtepunten van Von Sydows samenwerkingen met Ingmar Bergman hieronder.
Film :
Legendarische acteur Max von Sydow overleden: hoogtepunten uit zijn carrière

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Legendarische acteur Max von Sydow overleden: hoogtepunten uit zijn carrière of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV