Koning Willem-Alexander betuigt spijt voor Nederlands geweld in Indonesië

Koning Willem-Alexander betuigt spijt voor Nederlands geweld in Indonesië

Tijdens het staatsbezoek aan Indonesië heeft koning Willem-Alexander zijn welgemeende excuses aangeboden en oprechte spijt betuigd voor het Nederlandse geweld in Indonesië. Volgens hem zijn de pijn en het verdriet tot op de dag van vandaag voelbaar voor veel families.

Kolonie
Toen de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam was Indonesië nog steeds een kolonie van Nederland, maar daar wilden de Indonesiërs verandering in aanbrengen. Het gevolg was een bloedige onafhankelijkheidsoorlog (1945-1949), die aan velen het leven kostte. Ze werden lange tijd weggezet als 'politionele acties', waarmee het Nederlandse ingrijpen ogenschijnlijk werd gerechtvaardigd.

Bekijk de speech van koning Willem-Alexander in Indonesië hieronder.

<em>Koning Willem-Alexander</em> betuigt spijt voor Nederlands geweld in Indonesië Tijdens het staatsbezoek aan Indonesië heeft koning Willem-Alexander zijn welgemeende excuses aangeboden en oprechte spijt betuigd voor het Nederlandse geweld in Indonesië. Volgens hem zijn de pijn en het verdriet tot op de dag van vandaag voelbaar voor veel families. Willem-Alexander schudt geen handen: zo lost hij het op Bekijk deze video » KolonieToen de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam was Indonesië nog steeds een kolonie van Nederland, maar daar wilden de Indonesiërs verandering in aanbrengen. Het gevolg was een bloedige onafhankelijkheidsoorlog (1945-1949), die aan velen het leven kostte. Ze werden lange tijd weggezet als 'politionele acties', waarmee het Nederlandse ingrijpen ogenschijnlijk werd gerechtvaardigd. Bekijk de speech van koning Willem-Alexander in Indonesië hieronder.
Royals :
Koning Willem-Alexander betuigt spijt voor Nederlands geweld in Indonesië

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Koning Willem-Alexander betuigt spijt voor Nederlands geweld in Indonesië of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV