WNL over maximumsnelheid: "Met 100 km/u wordt het verkeer een stuk relaxer"

WNL over maximumsnelheid: "Met 100 km/u wordt het verkeer een stuk relaxer"

<em>WNL</em> over <em>maximumsnelheid</em>: &quot;Met 100 km/u wordt het verkeer een stuk relaxer&quot; Sinds 12 maart is de verlaging van de maximum snelheid officieel ingegaan. Overdag mag er nog maar 100 km/u worden gereden. De aanpassing veroorzaakte menig discussie, maar volgens verkeerspsycholoog Cees Wildervanck zitten er ook voordelen aan. "De tijdswinst die je met 130 km/u hebt, is puur theoretisch." VoordelenHet besluit van het kabinet om de maximumsnelheid te verlagen van 130 naar 100 kilometer per uur leverde veel discussie op, maar er zitten ook voordelen aan. Dat gaat vooral over de veiligheid, zegt verkeerspsycholoog Cees Wildervanck in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. Mis niets van onze video's en artikelen en volg Gids.tv opFacebook. Roy van Aalst (PVV) woest om verlaging maximumsnelheid: ‘Bizar, slaat nergens op!’ Bekijk deze video » Wilfred Genee over verlaging maximumsnelheid: "Wat is dit voor onzin allemaal" Bekijk deze video »
Nieuws :
WNL over maximumsnelheid: "Met 100 km/u wordt het verkeer een stuk relaxer"

Sinds 12 maart is de verlaging van de maximum snelheid officieel ingegaan. Overdag mag er nog maar 100 km/u worden gereden. De aanpassing veroorzaakte menig discussie, maar volgens verkeerspsycholoog Cees Wildervanck zitten er ook voordelen aan. "De tijdswinst die je met 130 km/u hebt, is puur theoretisch."

Voordelen
Het besluit van het kabinet om de maximumsnelheid te verlagen van 130 naar 100 kilometer per uur leverde veel discussie op, maar er zitten ook voordelen aan. Dat gaat vooral over de veiligheid, zegt verkeerspsycholoog Cees Wildervanck in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

Mis niets van onze video's en artikelen en volg Gids.tv op
Facebook.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op WNL over maximumsnelheid: "Met 100 km/u wordt het verkeer een stuk relaxer" of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV