Bekijk toespraak Belgische koning Filip naar aanleiding van Coronavirus

Bekijk toespraak Belgische koning Filip naar aanleiding van Coronavirus

Bekijk toespraak Belgische koning <em>Filip</em> naar aanleiding van Coronavirus Net als Mark Rutte richtte ook de Belgische koning Filip het woord tot zijn landgenoten, vanwege de uitbraak van het Coronavirus. Hij deed dat op exact hetzelfde tijdstip, om 19:00 uur. Vanuit zijn paleis stelde hij dat België geconfronteerd wordt met een ongekende gezondheidscrisis, op wereldschaal: "We bevinden ons vandaag in een cruciale fase om de verdere verspreiding in te dammen." Drastische maatregelenHij vervolgt: "De overheden hebben hun verantwoordelijkheid genomen en drastische maatregelen getroffen, die een grote impact hebben op ons dagelijks leven. Dit vraagt een groot aanpassingsvermogen van ons allen." De koning roept op om goed op elkaar te passen en vooral goed te letten op de kwetsbaren in de samenleving. Tekst toespraakHet Belgische Gazet van Antwerpen schreef zijn hele speech uit, lees die hieronder. Of bekijk de hele toespraak hierboven, op beelden van The Belgian Monarchy. Beste landgenoten, Ons land wordt geconfronteerd met een ongekende gezondheidscrisis op wereldschaal. België bevindt zich vandaag in een cruciale fase om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. De overheden hebben hun verantwoordelijkheid genomen en drastische maatregelen getroffen die een grote impact hebben op ons dagelijks leven. Dit vraagt een groot aanpassingsvermogen van ons allen. We moeten dit voor onszelf doen, maar ook voor de anderen en vooral voor de kwetsbaren onder ons. Mathilde en ik denken aan eenieder van jullie, en vooral aan diegenen die getroffen werden door de ziekte. Wij leven ook mee met de ouderen die afgezonderd zijn in eigen huis of in een zorginstelling. Ook voor ouders is het niet eenvoudig om hun gezin te herorganiseren. En ook van de jongeren wordt verantwoordelijkheidsbesef gevraagd. Onze houding hierin is essentieel, en kan levens redden. In naam van het hele land, wil ik iedereen bedanken die zich dag en nacht inzet, in ziekenhuizen en in de eerstelijnszorg. We beseffen dat dokters, verpleegkundigen en alle zorgverleners uitzonderlijke inspanningen leveren. Deze crisis treft rechtstreeks onze bedrijven en handelszaken, werknemers en zelfstandigen. Het merendeel van de economische sectoren lijdt hier zwaar onder. Moedige beslissingen dringen zich op om de schok op te vangen. Dames en heren,De huidige situatie herinnert ons aan onze kwetsbaarheid, maar tegelijk brengt het onze sterkte naar boven. Elkeen van ons kan ertoe bijdragen om deze crisis het hoofd te bieden. De spontane oproepen van verbondenheid en solidariteit zijn hartverwarmend. Ik moedig ze aan. Deze beproeving zal ons sterker maken.” Bekijk ook Terugkijken: Toespraak premier Mark Rutte: ''Veel Nederlanders zullen besmet raken met corona'' Bekijk deze video »
Nieuws :
Bekijk toespraak Belgische koning Filip naar aanleiding van Coronavirus

Net als Mark Rutte richtte ook de Belgische koning Filip het woord tot zijn landgenoten, vanwege de uitbraak van het Coronavirus. Hij deed dat op exact hetzelfde tijdstip, om 19:00 uur. Vanuit zijn paleis stelde hij dat België geconfronteerd wordt met een ongekende gezondheidscrisis, op wereldschaal: "We bevinden ons vandaag in een cruciale fase om de verdere verspreiding in te dammen."

Drastische maatregelen
Hij vervolgt: "De overheden hebben hun verantwoordelijkheid genomen en drastische maatregelen getroffen, die een grote impact hebben op ons dagelijks leven. Dit vraagt een groot aanpassingsvermogen van ons allen." De koning roept op om goed op elkaar te passen en vooral goed te letten op de kwetsbaren in de samenleving.

Tekst toespraak
Het Belgische Gazet van Antwerpen schreef zijn hele speech uit, lees die hieronder. Of bekijk de hele toespraak hierboven, op beelden van The Belgian Monarchy.

Beste landgenoten,

Ons land wordt geconfronteerd met een ongekende gezondheidscrisis op wereldschaal. België bevindt zich vandaag in een cruciale fase om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. De overheden hebben hun verantwoordelijkheid genomen en drastische maatregelen getroffen die een grote impact hebben op ons dagelijks leven. Dit vraagt een groot aanpassingsvermogen van ons allen. We moeten dit voor onszelf doen, maar ook voor de anderen en vooral voor de kwetsbaren onder ons.

Mathilde en ik denken aan eenieder van jullie, en vooral aan diegenen die getroffen werden door de ziekte. Wij leven ook mee met de ouderen die afgezonderd zijn in eigen huis of in een zorginstelling. Ook voor ouders is het niet eenvoudig om hun gezin te herorganiseren. En ook van de jongeren wordt verantwoordelijkheidsbesef gevraagd. Onze houding hierin is essentieel, en kan levens redden.

In naam van het hele land, wil ik iedereen bedanken die zich dag en nacht inzet, in ziekenhuizen en in de eerstelijnszorg. We beseffen dat dokters, verpleegkundigen en alle zorgverleners uitzonderlijke inspanningen leveren.

Deze crisis treft rechtstreeks onze bedrijven en handelszaken, werknemers en zelfstandigen. Het merendeel van de economische sectoren lijdt hier zwaar onder. Moedige beslissingen dringen zich op om de schok op te vangen.

Dames en heren,
De huidige situatie herinnert ons aan onze kwetsbaarheid, maar tegelijk brengt het onze sterkte naar boven. Elkeen van ons kan ertoe bijdragen om deze crisis het hoofd te bieden. De spontane oproepen van verbondenheid en solidariteit zijn hartverwarmend. Ik moedig ze aan. Deze beproeving zal ons sterker maken.”

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Bekijk toespraak Belgische koning Filip naar aanleiding van Coronavirus of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV