Zorgpersoneel coronapatiënten wordt ondersteund door psycholoog

Zorgpersoneel coronapatiënten wordt ondersteund door psycholoog

Zorgpersoneel coronapatiënten wordt ondersteund door psycholoog Het zijn de helden van dit moment: het zorgpersoneel. Zij verzorgen alle coronapatiënten en dat is een meer dan zware taak. Hoe gaat het met ze? "Die mensen leveren fysiek en mentaal heel zwaar werk en dat trekt een wissel", aldus ziekenhuisbestuurder Bart Berden. PsycholoogHij vervolgt: "Onze hulpverleners willen ook graag de familie troosten, die niet bij de patiënten kan. Daardoor is het ook geestelijk bijzonder belastend." Aan het eind van iedere shift is er daarom een psycholoog aanwezig: "Dat is om te zorgen dat ze dit nog weken kunnen volhouden. Het trekt een enorme wissel op ze." Bekijk het fragment van Jinek hierboven. Bekijk ook Jinek gemist? Zijn we niet bang genoeg voor Corona? Bekijk deze video » Tot wanneer zijn er genoeg IC-bedden voor coronapatiënten beschikbaar? Bekijk deze video »
TV :
Zorgpersoneel coronapatiënten wordt ondersteund door psycholoog

Het zijn de helden van dit moment: het zorgpersoneel. Zij verzorgen alle coronapatiënten en dat is een meer dan zware taak. Hoe gaat het met ze? "Die mensen leveren fysiek en mentaal heel zwaar werk en dat trekt een wissel", aldus ziekenhuisbestuurder Bart Berden.

Psycholoog
Hij vervolgt: "Onze hulpverleners willen ook graag de familie troosten, die niet bij de patiënten kan. Daardoor is het ook geestelijk bijzonder belastend." Aan het eind van iedere shift is er daarom een psycholoog aanwezig: "Dat is om te zorgen dat ze dit nog weken kunnen volhouden. Het trekt een enorme wissel op ze." Bekijk het fragment van Jinek hierboven.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zorgpersoneel coronapatiënten wordt ondersteund door psycholoog of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV