Arts Jean-Luc Murk in Jinek: ‘Mannen vatbaarder voor ernstige infecties dan vrouwen’

Arts Jean-Luc Murk in Jinek: ‘Mannen vatbaarder voor ernstige infecties dan vrouwen’

Arts Jean-Luc Murk doet onderzoek vanuit het Elisabeth TweeSteden ziekenhuis naar het Coronavirus en vertelt bij Jinek een en ander over zijn bevindingen. Zo is de gemiddelde leeftijd van de patiënten 72 jaar en 68 procent zijn mannen. “Een ding wat opvalt is dat mannen kennelijk vatbaarder zijn voor ernstige infecties dan vrouwen”, vertelt Murk. “Ik heb er geen goede verklaring voor. Ik heb wel het idee dat mannen wat vatbaarder zijn voor luchtwegproblemen dan vrouwen, misschien omdat ze meer roken gemiddeld gezien.”

Bekijk het fragment van Jinek in de video hieronder.

Jinek is iedere werkdag om 22.20 uur te zien op RTL 4. Heb je Jinek gemist? Je kunt elke uitzending en de leukste fragmenten terugkijken bij Gids.tv.

Arts Jean-Luc Murk in <em>Jinek</em>: ‘Mannen vatbaarder voor ernstige infecties dan vrouwen’ Arts Jean-Luc Murk doet onderzoek vanuit het Elisabeth TweeSteden ziekenhuis naar het Coronavirus en vertelt bij Jinek een en ander over zijn bevindingen. Zo is de gemiddelde leeftijd van de patiënten 72 jaar en 68 procent zijn mannen. “Een ding wat opvalt is dat mannen kennelijk vatbaarder zijn voor ernstige infecties dan vrouwen”, vertelt Murk. “Ik heb er geen goede verklaring voor. Ik heb wel het idee dat mannen wat vatbaarder zijn voor luchtwegproblemen dan vrouwen, misschien omdat ze meer roken gemiddeld gezien.” Bekijk ook Jinek gemist? Twee ex-patiënten vertellen over symptomen Coronavirus Bekijk deze video » Bekijk het fragment van Jinek in de video hieronder. Jinek is iedere werkdag om 22.20 uur te zien op RTL 4. Heb je Jinek gemist? Je kunt elke uitzending en de leukste fragmenten terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Arts Jean-Luc Murk in Jinek: ‘Mannen vatbaarder voor ernstige infecties dan vrouwen’


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Arts Jean-Luc Murk in Jinek: ‘Mannen vatbaarder voor ernstige infecties dan vrouwen’ of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier