In de voetsporen van de Bevrijding (MAX) gemist? Bekijk hier de hele uitzending

In de voetsporen van de Bevrijding (MAX) gemist? Bekijk hier de hele uitzending

In de voetsporen van de Bevrijding (MAX) gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze nieuwe nieuwe documentaireserie volgt presentator Philip Freriks het spoor van de bevrijders die een einde maakten aan de Duitse bezetting. De zes afleveringen zijn de komende zaterdagen om 20:35 uur te zien op NPO 2. VeteranenFreriks gaat terug naar de gevechten tussen het begin van de bevrijding in 1944 en het einde van de oorlog. Hij gaat in gesprek met veteranen van die strijd, maar ook met burgers die er middenin zaten. SlachtveldenVoor velen begon met de bevrijding de oorlog pas echt. Freriks bezoekt met de geïnterviewden de slachtvelden, de plekken waar ze ondergedoken of gevangen zaten en ternauwernood overleefden, waar ze honger, kou en angst doormaakten. Verkeerde kantVoor de meesten van hen waren die maanden voor ze zich bevrijd konden noemen de zwaarste, en soms zwartste, van hun leven. Ook ontmoet Freriks personen wiens familie aan de verkeerde kant stond; wat betekende de bevrijding voor hen? Op1: Lex Uiting zingt live zijn bevrijdingslied Danse Ôs Vreej Bekijk deze video » Eerste beelden In de voetsporen van de Bevrijding op NPO 2 Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In deze nieuwe nieuwe documentaireserie volgt presentator Philip Freriks het spoor van de bevrijders die een einde maakten aan de Duitse bezetting. De zes afleveringen zijn de komende zaterdagen om 20:35 uur te zien op NPO 2.

Veteranen
Freriks gaat terug naar de gevechten tussen het begin van de bevrijding in 1944 en het einde van de oorlog. Hij gaat in gesprek met veteranen van die strijd, maar ook met burgers die er middenin zaten.

Slachtvelden
Voor velen begon met de bevrijding de oorlog pas echt. Freriks bezoekt met de geïnterviewden de slachtvelden, de plekken waar ze ondergedoken of gevangen zaten en ternauwernood overleefden, waar ze honger, kou en angst doormaakten.

Verkeerde kant
Voor de meesten van hen waren die maanden voor ze zich bevrijd konden noemen de zwaarste, en soms zwartste, van hun leven. Ook ontmoet Freriks personen wiens familie aan de verkeerde kant stond; wat betekende de bevrijding voor hen?

Bekijk hier alle video's en artikelen van In de voetsporen van de bevrijding
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op In de voetsporen van de Bevrijding (MAX) of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV