Op1 gemist? Bekijk clash aan tafel over stilleggen geplande zorg

Op1 gemist? Bekijk clash aan tafel over stilleggen geplande zorg

Hoogleraar Besturen van Veiligheid, Ira Helsloot, en arts-viroloog Anne Wensing verschillen duidelijk van mening over de vraag of geplande zorg momenteel wordt stilgelegd vanwege de coronacrisis. "Het is gewoon niet waar", stelt Wensing.

<em>Op1 gemist?</em> Bekijk clash aan tafel over stilleggen <em>geplande zorg</em> Hoogleraar Besturen van Veiligheid, Ira Helsloot, en arts-viroloog Anne Wensing verschillen duidelijk van mening over de vraag of geplande zorg momenteel wordt stilgelegd vanwege de coronacrisis. "Het is gewoon niet waar", stelt Wensing. Operatie uitgesteldHelsloot reageert en komt met een concreet voorbeeld: "Een oncoloog mailde mij over een patiënt die de indicatie darmkanker heeft. Hij mag deze nu niet opereren en moet het uitstellen. Zijn inschatting is dat met elke twee weken uitstel de overlevingskans met de helft afneemt." Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Bekijk ook Op1 gemist? Waarom krijgt coronavirus meer aandacht dat 10.000 griepsdoden in 2018? Bekijk deze video » Op1: 'Philips werd pas 2 weken geleden door Nederland om beademingsapparaten gevraagd' Bekijk deze video »
TV :
Op1 gemist? Bekijk clash aan tafel over stilleggen geplande zorg

Operatie uitgesteld
Helsloot reageert en komt met een concreet voorbeeld: "Een oncoloog mailde mij over een patiënt die de indicatie darmkanker heeft. Hij mag deze nu niet opereren en moet het uitstellen. Zijn inschatting is dat met elke twee weken uitstel de overlevingskans met de helft afneemt." Bekijk het fragment van Op1 hierboven.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Op1 gemist? Bekijk clash aan tafel over stilleggen geplande zorg of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV