Damiaan Denys: "Coronacrisis belast jongeren met grote problemen, door ouderen te redden"

Damiaan Denys: "Coronacrisis belast jongeren met grote problemen, door ouderen te redden"

De Belgische psychiater Damiaan Denys was dit weekend te gast in het tv-programma Mondo, waar hij de nodige opvallende opmerkingen deed over de coronacrisis en de gevolgen daarvan. Zo stelde hij: "Het virus is schadelijk voor 70/80-jarigen die vaak al ziek zijn. Realiseren we ons dat we nu een jongere generatie mensen belasten met de problemen om deze oudere mensen nu te redden?"

Lagere kwaliteit van leven
Hij vervolgt: "Nu gaan we 4000 à 5000 mensen redden en de kostprijs die we daarvoor betalen is dat er misschien over vijf tot acht jaar een jongere generatie daarmee zal worstelen." Denys denkt dat ze een lagere kwaliteit van leven zullen hebben, onder andere vanwege de werkloosheid die het gevolg van deze crisis is.

Damiaan Denys: &quot;<em>Coronacrisis</em> belast jongeren met grote problemen, door ouderen te redden&quot; De Belgische psychiater Damiaan Denys was dit weekend te gast in het tv-programma Mondo, waar hij de nodige opvallende opmerkingen deed over de coronacrisis en de gevolgen daarvan. Zo stelde hij: "Het virus is schadelijk voor 70/80-jarigen die vaak al ziek zijn. Realiseren we ons dat we nu een jongere generatie mensen belasten met de problemen om deze oudere mensen nu te redden?" Lagere kwaliteit van levenHij vervolgt: "Nu gaan we 4000 à 5000 mensen redden en de kostprijs die we daarvoor betalen is dat er misschien over vijf tot acht jaar een jongere generatie daarmee zal worstelen." Denys denkt dat ze een lagere kwaliteit van leven zullen hebben, onder andere vanwege de werkloosheid die het gevolg van deze crisis is. WerkloosheidDe werkloosheid in bijvoorbeeld Amerika komt niet door het virus zegt hij: "Dat komt door de manier waarop wij naar het virus kijken en door de maatregelen die genomen worden." Bekijk het fragment van Mondo, waar dit onderwerp vanaf 18min25 aan bod komt, hierboven. Bekijk ook Op1 gemist? Bekijk clash aan tafel over stilleggen geplande zorg Bekijk deze video » Op1 gemist? Waarom krijgt coronavirus meer aandacht dat 10.000 griepsdoden in 2018? Bekijk deze video »
Nieuws :
Damiaan Denys: "Coronacrisis belast jongeren met grote problemen, door ouderen te redden"

Werkloosheid
De werkloosheid in bijvoorbeeld Amerika komt niet door het virus zegt hij: "Dat komt door de manier waarop wij naar het virus kijken en door de maatregelen die genomen worden." Bekijk het fragment van Mondo, waar dit onderwerp vanaf 18min25 aan bod komt, hierboven.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Damiaan Denys: "Coronacrisis belast jongeren met grote problemen, door ouderen te redden" of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV