Goedemorgen Nederland: wordt Koningsdag verplaatst naar 31 augustus?

Goedemorgen Nederland: wordt Koningsdag verplaatst naar 31 augustus?

Het coronavirus verstoord talloze evenementen in Nederland en ook Koningsdag (27 april) kan dit jaar niet doorgaan. In Goedemorgen Nederland pleiten een aantal ondernemers om de verjaardag van koning Willem-Alexander op 31 augustus te vieren.

<em>Goedemorgen Nederland</em>: wordt Koningsdag verplaatst naar 31 augustus? Het coronavirus verstoord talloze evenementen in Nederland en ook Koningsdag (27 april) kan dit jaar niet doorgaan. In Goedemorgen Nederland pleiten een aantal ondernemers om de verjaardag van koning Willem-Alexander op 31 augustus te vieren. Prinses WilhelminaDie datum is door de Amsterdamse horeca-ondernemers niet willekeurig gekozen: op 31 augustus 1885 werd de vijfde verjaardig van prinses Wilhelmina groots gevierd. Dat was de eerste Koninginnedag die Nederland heeft gekend - want Wilhelmina werd later natuurlijk onze koningin, onder meer in de jaren van de Tweede Wereldoorlog. Bekijk het fragment uit Goedemorgen Nederland hierboven. Bekijk ook Marc van der Linden: "Koningsdag wordt mogelijk geschrapt door coronavirus" Bekijk deze video » RTL Boulevard: wat gaan Willem-Alexander en Máxima wél doen op Koningsdag? Bekijk deze video »
TV :
Goedemorgen Nederland: wordt Koningsdag verplaatst naar 31 augustus?

Prinses Wilhelmina
Die datum is door de Amsterdamse horeca-ondernemers niet willekeurig gekozen: op 31 augustus 1885 werd de vijfde verjaardig van prinses Wilhelmina groots gevierd. Dat was de eerste Koninginnedag die Nederland heeft gekend - want Wilhelmina werd later natuurlijk onze koningin, onder meer in de jaren van de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk het fragment uit Goedemorgen Nederland hierboven.


Bekijk ook

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Goedemorgen Nederland: wordt Koningsdag verplaatst naar 31 augustus? of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV