Memphis Depay na ophef 'leeuwenfoto’: ‘Nederland is nog steeds land van racisme’

Memphis Depay na ophef 'leeuwenfoto’: ‘Nederland is nog steeds land van racisme’

Memphis Depay heeft zich heel wat woede op de hals gehaald door zijn foto met een ‘lijger’, een kruising tussen een tijger en een leeuw, te delen op social media. Veel volgers die vinden dat leeuwen en tijgers in het wild horen, spraken de voetballer aan. Hij kreeg uiteindelijk ook zelfs racistische opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd.

Memphis uitgemaakt voor ‘bananenplukker’
Zo werd Memphis door een meisje uitgemaakt voor ‘bananenplukker’, hij deelde haar Instagram-bericht. “Je ziet dat Nederland nog steeds een land is van racisme. Om de kleinste dingen. Dus ik ben een bananenplukker, omdat ik met wat zij dacht een leeuw op de foto ga.” Depay benadrukt dat hij zo nooit genoemd mag worden. “Ik weet niet hoe je bent opgevoed, vaak heeft het met opvoeding te maken. Het is triest. Ik ga het daar niet meer over hebben, dan maak ik me alleen maar agressief.”

‘Ik ben een dierenliefhebber’
Memphis vindt dat hij zich niet hoeft te verdedigen, maar legt de situatie wel uit. “Denk ik dat lijgers gezond zijn of hier horen? Nee, het zijn gecreëerde beesten. Maar dat is een hele andere conversation. Ik heb dat ding niet in huis. Ik ben een dierenliefhebber.”

Bekijk de Telegraaf-video met de reactie van Memphis Depay hieronder.

<em>Memphis Depay</em> na ophef 'leeuwenfoto’: ‘Nederland is nog steeds land van racisme’ Memphis Depay heeft zich heel wat woede op de hals gehaald door zijn foto met een ‘lijger’, een kruising tussen een tijger en een leeuw, te delen op social media. Veel volgers die vinden dat leeuwen en tijgers in het wild horen, spraken de voetballer aan. Hij kreeg uiteindelijk ook zelfs racistische opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd. Memphis uitgemaakt voor ‘bananenplukker’Zo werd Memphis door een meisje uitgemaakt voor ‘bananenplukker’, hij deelde haar Instagram-bericht. “Je ziet dat Nederland nog steeds een land is van racisme. Om de kleinste dingen. Dus ik ben een bananenplukker, omdat ik met wat zij dacht een leeuw op de foto ga.” Depay benadrukt dat hij zo nooit genoemd mag worden. “Ik weet niet hoe je bent opgevoed, vaak heeft het met opvoeding te maken. Het is triest. Ik ga het daar niet meer over hebben, dan maak ik me alleen maar agressief.” ‘Ik ben een dierenliefhebber’Memphis vindt dat hij zich niet hoeft te verdedigen, maar legt de situatie wel uit. “Denk ik dat lijgers gezond zijn of hier horen? Nee, het zijn gecreëerde beesten. Maar dat is een hele andere conversation. Ik heb dat ding niet in huis. Ik ben een dierenliefhebber.” Bekijk de Telegraaf-video met de reactie van Memphis Depay hieronder.
Entertainment :
Memphis Depay na ophef 'leeuwenfoto’: ‘Nederland is nog steeds land van racisme’
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Memphis Depay na ophef 'leeuwenfoto’: ‘Nederland is nog steeds land van racisme’ of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV